Årets julevindu: Full pott for utsia på Innsia

17.12.2021

Moelv har kåret sin første vinner av "Årets julevindu". Lene Bergo og Innsia var en soleklar vinner for juryen Lill Larssen, t.v og Bjørg Mykløy. Lene Jægersborg og Moelv Handelsstand er intitiativtaker. (Foto: Ragnhild Fladsrud)
For å få litt ekstra sving på julepyntinga, kåres "Årets julevindu" for første gang i Moelv i år. Det ble en skikkelig innertier for Innsia.

– Så koselig, nå ble jeg glad, utbrøt Lene Bergo, da juryen og handelsstandsleder troppet opp med vinnerbudskap, kransekake og bobler. Innsia er dermed første vinner av «Årets julevindu» i Moelv.

26 kandidater

– Vi har hatt en kjempefin dag i Moelv, sier markedssjef Bjørg Mykløy i Ringsaker kommune. Sammen med assisterende næringssjef Lill Larssen var de juryen som vurderte hele 26 kandidater.  Alle fra handel eller møteplasser i sentrumsgatene, og medlemmer av Moelv Handelsstands Forening.

– Vi fant veldig mange hyggelige inngangspartier, som alle ønsket oss fint velkommen og dro oss inn. I tillegg var det en fin kobling mellom velkomsten og hva man kan kjøpe når man kommer inn, sier Larssen.

Juryen ønsker spesielt å trekke fram Intersport Moelv, Baker Kristiansen og blomsterbutikkene Floriss og Martinsen Blomster.

Jurymedlemmene Bjørg Mykløy og Lill Larssen likt godt velkomsten med julestemning, kjelke og gamle Åsnes-treski hos Interport Moelv.

Høytidelig stue hos Dulsrud

Dulsrud og Spor 1 får ros for deler av sin vindusutstilling.

– Utstillingsvinduet med den gamle klassiske sofaen hos Dulsrud, var som å komme til ei høytidelig stue i et et tradisjonelt og fornemt hus. Det var hyggelig og innbydende og i tråd med butikkvirksomheten, som har lange tradisjoner for salg av kvalitetsklær, sier Mykløy.

Hos Spor 1 var det vinduet med barneklær og engler som traff rett i hjertet på rundturen i den lille byen med det store hjertet.

Full pott for Innsia

Men, det var altså ingen tvil i år. Det måtte bli Innsia.

– Her var det full pott på alle punkter. Her kan de virkelig å kombinere jul, stemning og velkomst på en helt nydelig måte, sier Mykløy.

Superlativene er mange, før det konstateres at interiørbutikken hadde  landet en perfekt miks av det røffe, naturlige og nostalgiske. Helt i tråd med hvordan det skal være når det pyntes til jul i byene i Prøysenland.

Med Bergos beskrivelser om hva de ønsket å formidle, var det tydelig at budskapet hadde nådd fram. Målet var nemlig at det liksom skulle være litt tøft.  Tradisjonelt, men ikke gammelmodig. Og litt sånn, Prøysen!

Moelv vil ha enda mer julestemning i byen. "Årets julevindu" er kåret for første gang, og utsia på Innsia ble årets innertier.

Få flere til julebyen Moelv

Kåringa av «Årets julevindu» er et nytt initiativ fra Moelv Handelsstands Forening.

– Vi ønsket å motivere butikkene til å gjøre litt mer ut av jula hos seg, i butikkvinduene sine og også litt utenfor butikken. Moelv er jo allerede en fin juleby. Ved å gjøre det enda litt koseligere håper vi jo at flere tar turen til Moelv, sier handelsstandsleder Lene Jægersborg.

Juryen er også klar i sin dom over den nye kåringa.

– Dette er et kjempebra tiltak, som bidrar ytterligere til den gode stemninga i en allerede utrolig koselig juleby. Dette håper vi blir en tradisjon, fastslår Larssen og Mykløy.

De kommer gjerne tilbake neste år.

Luke 17: Gløgg eller kakao?

Det er fredag og det nærmer seg helg. Gløgg eller kakao? Det er dagens store julekalenderspørsmål, for etter ei uke med tøffe nyheter er det kos som gjelder i julekalenderen vår.  Bli med å kos deg, da vel!

Julekalender på Instagram

Julekalender på Facebook

Vi har også hentet litt inspirasjon til både kopper og kos i kopper, som du kan handle lokalt, digitalt i  nettbutikkene våre – eller handle lokalt i butikken i byene våre.

Produkter fra nettbutikkene
Te til noen du er glad i?
Innsia
Te til noen du er glad i?
Gavepose m/gløgg og kaffe
Matfatet
Gavepose m/gløgg og kaffe
Gavepose m/gløgg og sjokolade
Matfatet
Gavepose m/gløgg og sjokolade
Sirup med sjokoladesmak fra Monin
Frøken Pimpernell
Sirup med sjokoladesmak fra Monin
Bitch remover-kaffe
Frøken Pimpenell
Bitch remover-kaffe
Helgekaffepose
Frøken Pimpernell
Helgekaffepose
Julepose med te
Frøken Pimpernell
Julepose med te
Krus/kopp fra Trend Design
Innsia
Krus/kopp fra Trend Design
Krus/kopp fra Trend Design
Innsia
Krus/kopp fra Trend Design
Krus/kopp fra Trend Design
Innsia
Krus/kopp fra Trend Design