Hva skjer i førjulstida i Moelv og Brumunddal?

10.11.2023

Hva som skjer i de stemningsfulle julebyene Brumunddal og Moelv i førjulstida i år? (Foto: Ringsaker kommune).
Nå starter førjulstida for fullt i de to byene våre. Fra julegrana tennes 16. og 18. november er det mye å glede seg både for store og små. Her finner du oversikten over hva som skjer i Moelv og Brumunddal frem til jul.

De to byene våre gjøres klare for jul og her er oversikt over juleaktiviteter i regi av Moelv Handelsstands Forening, Brumunddal sentrum og Ringsaker kommune i førjulstida.

Jul i Moelv

Torsdag 16. november
Julegrantenning med julenissen, Teskjekjerringa og Sela på Herredshusplassen. Stort julemarked i Storgata og inne i Passasjen i Moelv

Lørdag 18. november
Barneridning på Gatetunet v/Åsli Ridesenter

Fredag 24. november
Black Friday med gode tilbud i butikkene og julestemning i gatene – og fersk bollebakst å få for morgenfugler.

Lørdag 25. november
Familieforestilling på Moelv bibliotek. «Den vesle bygda som glemte at det var jul» – en 40 minutter forestilling i musikalsk drakt ved Elvebyen messingkvartett.

Fredag 1. desember
Åpning av Pepperkakebyen i Passasjen. En pepperkakeby med Moelv i miniatyr – med skoler, foreninger, besteforeldre, barn, naboer og søskenbarn som entreprenører.

Vil du være med på bygginga?  Byggverk må meldes inn og leveres på forhånd.

Lørdag 2. desember
Fortellerstund på barn på Moelv bibliotek av Alf Prøysens julefortelling «Den vesle bygda som glemte at det var jul» med teaterrotta Pernille som forteller. Passer for barn fra fire år.

Torsdag 7. desember
Utendørs julekino «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa».  Velkommen til en stemningsfull kinoopplevelse med saueskinn og fyr i bålpanner på Gatetunet i Moelv. The Crown serverer pizzasnurrer, kakao og kaffe.

Det legges til rette for 100 sitteplasser – men ta gjerne med ekstra stol for sikkerhets skyld!

Lørdag 9. desember
Barnas Julemarked på Gatetunet i Moelv. Bli med å lage din egen sopelime, julenek og andre morsomme aktiviteter. Buktaler Erik Mogeno, tidligere finalist i Norske talenter, lager juleshow fra scena, sammen med sin gode venn Kalle. Og, det blir nissebesøk!

Søndag 10. desember
Barnerining på Gatetunet v/Åsli Ridesenter.

Lørdag 16. desember
Jula begynner virkelig å nærme seg, og denne lørdagen kan du komme i skikkelig  julestemning med pepperkakepynting i Passajen. Denne dagen trekkes også vinnere blant alle som har sendt en julehilsen til nissefar.

Lørdag 22. desember
Siste frist for innlevering av gaver til Ønsketreet hos Baker Kristiansen.

Lørdag 23. desember
Trekning av årets vinnere av Moelvpotten som får 75.000, 10.000 og 5.000 kroner ekstra i julegave for å ha gjort julehandelen lokalt.

Her er åpningstidene i butikkene, slik at du kan planlegge julehandelen lokalt i Brumunddal og Moelv. 

 

 

Velkommen til pepperkakebyen Moelv. 1. desember åpnes pepperkakebyen - Moelv i miniatyr i Passasjen. Bli med på bygginga! F.v: Janne Hemma i Moelv Handelsstands Forening, Monica Rylander og Henriette Enger i Ringsaker kommune (Foto: Ringsaker kommune)

Jul i Brumunddal

Lørdag 18. november
Julegrantening med julenissen Teskjekjerringa og Sela på torget i Brumunddal.

Lørdag 25. november
Åpning av Barnas Magiske Julepark i Elveparken ved Paviljongen – en magisk opplevelse midt i Brumunddal. Her jobber nissens små hjelper med en julehemmelighet som skal avdukes. Det blir et blir juleverksted for små og store barn – og storfint besøk fra Juleexpressen.

Lørdag 25. november
Familieforestilling på Brumunddal bibliotek. «Den vesle bygda som glemte at det var jul» – en 40 minutter forestilling i musikalsk drakt ved Elvebyen messingkvartett.

Torsdag 29. november til søndag 3. desember
Julefestival med masse gode smaker, aktiviteter og konserter hos byens serveringssteder fra torsdag til søndag. Matfatet, Peppes Pizza, Riyasat Indian Restaurant, Wood Hotel, Turids Pub, Cobee, Browns Corner Coctail & Gastrobar og Bakeriet i Brumunddal er med.

Det blir også liv og røre i Barnas Magiske Julepark og underholdende utendørsaktiviteter i gater og på torg.

Lørdag 2. desember
Stort julemarked på torget i Brumunddal. Dette er dagen for å rusle gjennom bygatene i Brumunddal for å lukte, smake, handle og glede seg til jul!

Lørdag 2. desember
Fortellerstund på barn på Brumunddal bibliotek av Alf Prøysens julefortelling «Den vesle bygda som glemte at det var jul» med teaterrotta Pernille som forteller. Passer for barn fra fire år.

Søndag 3. desember
Julemarked inne på Mølla Storsenter.

Artikkelen oppdateres etterhvert som det kommer nye poster på juleprogrammet!

Sjekk kalenderen vår for mer informasjon og andre ting som skjer i Moelv og Brumunddal før jul. 

 

I år blir blir det åpning av Barnas Magiske Julepark i Elveparken med nye paviljongen. Åpning og en ganske så hemmelig avduking skjer 25.november.