Satser alt på full pott for lokal handel i Moelv i år også

01.11.2023

– Er du riktig i huggu og skotten, blir du med på Moelvpotten, oppfordrer Dagfinn Dulsrud, t.h, sammen med Lene Jægersborg og Tore Skar. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Nå er tida her igjen. Tida hvor du kan vinne full pott med 75.000 kroner, ved å handle lokalt i Moelv. – Nå er vi klare for Moelvpotten for fjerde gang, sier Tore Skar, Lene Jægersborg og Dagfinn Dulsrud.

– Er du riktig i huggu og i skrotten, blir du med på Moelvpotten, smeller det fra butikkeier Dagfinn Dulsrud hos Dulsrud Klær.

Han er i det poetiske hjørnet når vi møtes en litt småsur og kald høstformiddag på Gatetunet, for å dele en nyhet som har hatt en varmende effekt på den lokal handelen i Moelv i flere år.

– Det blir Moelvpotten også i år, smiler Lene Jægersborg. Eieren av gullsmedbutikken og tidligere handelstandsleder var primus motor for idéen som så dagens lys i 2020. En idé inspirert fra lignende opplegg andre steder i landet.

– I år har er det 37 butikker som er med. Dette er en butikk mindre enn i fjor. Tre butikker har falt fra, mens to nye har kommet til, forteller Jægersborg, som har stemplingskortene klare.

Enkel oppskrift

Oppskrifta for Moelvpotten er enkel. Medlemmene i handelsstandsforeninga bidrar med en sum penger til en felles pott. Handler du for over 300 kroner i fire ulike butikker, har du stemplene du trenger for å levere ett lodd og være med i trekninga.

– Vi kommer til å gjøre det samme måte i år som i fjor. Det blir en hovedpremie på 75.000 kroner og tilleggspremier på 10.000 kroner  og 5.000 kroner. Vi starter opp 1. november og 22. desember vil være siste frist for å levere inn lodd, forteller Jægersborg.

23. desember gjennomføres en enkel trekning på Gatetunet i Moelv. Her trekkes vinnerne av de tre premiepotten, som gis som gavekort fra Moelv Handelsstands Forening.

– Det er maksgrense på 5.000 kroner på hvert gavekort, så det blir noen kort da, fortelles det. 15 for å være nøyaktig. Det er  også mulig å nytte premien til tjenester hos deltakende medlemsbedrifter.

 

Ved handel for 300 kroner i fire ulike butikker, har du et lodd i trekninga og kan vinne full pott på 75.000 kroner.

Gir økt bevissthet

Handelsstandsforeninga kunne i fjor telle opp rundt 3.300 innleverte lodd.

En rask utregning basert på at hver lodd krever handel for minimum 1.200 kroner, forteller da at Moelvpotten bidrar med nær fire millioner i omsetning tilbake til butikkene som deltar. En liten innsats fra hver enkelt butikk gir altså et godt og viktig løft for den lokale handelen som helhet.

– Moelvpotten er som hånd i hanske for å stille opp for og ta vare de lokale butikkene, sier Dulsrud, som bare har en ting å si etter de tre foregående årene med flittige kortstemplinger.

– Vi kan vel trygt si at Moelvpotten har vært en braksuksess, som har blitt umåtelig populært. Kundene er veldig opptatt av å få stempel i kortet sitt når de handler, sier Dulsrud.

Muligheten til å bli den heldige vinneren av 75.000 kroner er åpenbart en gulrot.

– Vi er så glade for alle kundene våre som handler lokalt. Vi ønsker derfor å gi noe tilbake og premiere kundene som velger å gjøre dette. Jeg vil si at Moelvpotten virkelig har bidratt til å skape en større oppmerksomhet og bevissthet rundt å bruke de lokale butikkene, sier Tore Skar, fungerende leder i Moelv Handelsstands Forening.

 

– Vi merker en endring i folks vaner, og det er viktig å tilpasse seg, sier Tore Skar hos Interport Moelv, som har bra trafikk både i verkstedet og i outlet-utslaget de åpnet for et års tid siden.

Må tilpasse seg

De tre på Gatetunet er opptatt av å tenke positivt, vel vitende om at de står i ei krevende og usikker tid, hvor flere økte utgiftsposter naturlig nok kan påvirke folks handlelyst og evne. Med dette i klart i bakhodet er det populære tiltaket for lokal handel kanskje viktigere enn noen gang.

– Julehandelen er alltid en stor og viktig handelsperiode for oss. I år vil den også gi oss viktige svar på hvordan tida vi står i påvirker handelen, mener de tre butikkdrivere med mange års butikkerfaring i den lille byen med det store hjertet.

– Vi merker at folk endrer litt på vanene sine og det er viktig å tilpasse seg, mener Skar. Både Skar og gullsmed Jægersborg merker svært god trafikk med servicetjenester i verkstedene sine. Folk er opptatt av å bruke de lokale faghandlerne for å vedlikeholde, ta vare på og lage noe nytt av det de allerede har, fortelles det.

Skar dro også i gang en egen outlet-avdeling i sportsbutikken for et års tid siden. Dette bunnet også i en nasjonal utfordring med store varelagere for en hel bransje.

– Outleten har blitt veldig godt tatt imot, og vi ser at dette gjør at vi tiltrekker en ny kjøpegruppe som vi ikke har hatt tidligere, forteller eieren av sportsbutikken med over 100 års fartstid i Moelv.

Dulsrud ønsker også å trekke fram tegn på at netthandel kanskje kan true litt mindre nå, enn det som var tilfellet under pandemiårene.

– En fersk undersøkelse fra Opinionen forteller at for mange er det enkle å handle i butikk, fremfor å handle på nett. Da er du ferdig med handelen med en gang, sier Dulsrud.