Dala Mart’n: Årets store festdager i Brumunddal

08.07.2022

Brumunddal sentrum er klare og gleder seg til å ønske velkommen til Dala Mart'n i august (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
11. - 14. august er det klart for Dala Mart'n - årets store festdager i Brumunddal - Disse dagene vil det bugne av aktiviteter og gode tilbud i byen vår, fastslår Frode Dalseng i sentrumsforeninga i Brumunddal.

– Dala Mart’n er den største aktiviteten i regi av sentrumsforeninga og har vært en tradisjon i 35 år, forteller Dalseng. Han har programmet klart og gleder seg stort til at butikkene, sentrumsgatene og torget skal fylles med liv og røre de fire dagene fra 11. til 14. august.

– For butikkene er dette de viktigste handelsdagene gjennom året, og butikkene vil bugne av gode tilbud og de vil også ha egne aktiviteter, fortsetter Dalseng. For den handleglade blir det moteparade på rød løper i gågata på torsdag. Det hele hyggelig tonesatt av Brumunddal Brass.

Nysatsning på gromlyd

Verden er selvsagt ikke helt svart/hvit men det er nok kanskje fortsatt slik at den kvinnelige andelen av befolkningen nok er noe mer opptatt av shopping.  Sentrumsforeninga trår derfor til med en nysatsning som kanskje er litt grommere for kara, og selvsagt også for damer som liker gromlyd.

– Vi startet med en nysatsning med Amcar og mopeder under midtsommerdagene før sommeren. Dette viderefører vi til Dala Mart’n. Vi stenger av Nygata og denne gangen kommer Classic Volvo Club å stiller ut biler og tar en motorprat på torsdag. Lørdag vil Kawasaki-klubben være på plass med motorsykler, og man kan slå av en prat med motorsykkelentusiastene, sier Dalseng.

Cowboylandsby for ungene

At de minste skal ha noe gøy å finne på er en viktig del av Dala Mart’n.

– For andre året på rad blir det en skikkelig cowboylandsby for barna. Hit inviterer vi alle barnehagene til å bli med å gå i tog fra bybrua til cowboylandsbyen på fredag formiddag, forteller Dalseng. I cowboylandsbyen kan man grave gull, kaste lasso, lage smykker, få ansiktsmaling og ri på en «ekte» indianerhest.

Tradisjonen tro er Brumunddal Brass på plass med frokostservering på torget ved elgen på lørdag formiddag. Her blir det skikkelige saker med egg og bacon før Darkwood Boys spiller opp på torget midt på dagen.

Har du lyst til å sette deg ned å nyte litt god mat flytter Frøken Pimpernell kjøkkenet ut og inviterer til koselig stemning på terrassen både torsdag, fredag og lørdag. Hos City Meet & Eat blir det spansk fiesta hele lørdagen.

I Mjøsparken arrangeres «Ta sjansen» i regi av Ringsaker kommune. Dette skjer lørdag ettermiddag, så her kan man bare rusle fra det ene til det andre.

Søndag rundes det hele av med gudstjeneste på torget, en utegudstjeneste som mange ønsker å få med seg.

Festkveld på torget

Fredag inviterer Hjørnet Gastrobar og sentrumsforeninga til en skikkelig festkveld med konserter på torget i Brumunddal.  Kvelden starter med lokale helter i Darkwood Boys før valdrisene i Staut tropper opp med fengende melodier og godt scenedriv som kveldens hovedband.

Og har man ikke lyst til å gå å legge seg etter at gjengen fra Valdres har fortatt scena? Fortvil ikke, da kommer Tre skaller og holder trøkket oppe ei stund til.