Våryre brumunddøler inviterer til mote- og trenduke

05.05.2023

Nå er det bare å henge seg på motene og trendene. Nå arrangeres mote- og trenduke for første gang i Brumunddal (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Noe helt nytt er i vente i Brumunddal. - For første gang ønsker vi velkommen til ei hel uke med moter og trender på programmet, forteller Frode Dalseng i sentrumsforeninga.

– Kom til Brumunddal og opplev det beste vi har innen moter og trender fra alle mulige bransjer og alt vi driver med i byen vår. Nå er det ekstra viktig for oss å skape aktivitet som kan bidra til økt handel for bransjer som opplever i ei rar urolig tid. Ikke minst gjelder dette klesbransjen som nå merker det godt på kroppen, hvordan økte kostnader påvirker lommeboka til folk sier prosjektleder Frode Dalseng i Brumunddal sentrum.

Hele uka

Dagene fra 8. til 13. mai blir altså en uke i motene og trendenes tegn i Brumunddal. Stort moteshow på torget, motekledde utstillingsdukker gjennom hele gågata og foredrag om vårens moter og trender på bakeriet, er noe av det som er i vente.

– Det offisielle programmet starter på torsdag, men allerede tidligere i uka er det butikker som har egne aktiviteter på gang knyttet til mote – og trender, forteller Dalseng.

Det er lenge siden Trine Stensrud tok i mot vårens første "new arrivals". Til uka feires 20-årsjubileum for klesbutikken i Brumunddal.

Trine feirer 20-år med butikk

Det begynner å bli noen år siden Trine Stensrud tok i mot de første vårmotene i den nye klesbutikken Bus Stop i Brumunddal. Nå er det nemlig et 20-årsjubileum som skal feires.

– Onsdag skal vi feire med bobler og et enkelt moteshow. Det er helt uvirkelig at det har gått 20 år siden oppstarten i 2003. Dette ønsker vi å feire med en mingling for å vise at vi setter pris på våre trofaste kunder gjennom alle disse årene, sier Trine. Vil du være sikker på å få med deg boble- og motefesten må du melde deg på.  Feiringa følges opp med jubileumstilbud i butikken resten av uka.

Moter- og trender handler ikke bare om klær. Rom for Rom Interiør inviterer også til en lysende kundekveld i sine lokaler i Nygata.

Trender av alle slag

Hos Rom for Rom Interiør i Nygata inviteres det til kundekveld på tirsdag.

– Dette er noe vi pleier å invitere til to ganger i året, en gang på våren og en gang på høsten. At det blir samtidig som ei mote – og trenduke her i Brumunddal synes vi er helt topp, sier Anne Elisabeth Liberg og Lise-Lene Høiby i interiørbutikken i Nygata.

Tirsdag får de besøk fra representanter fra Hadeland Glassverk og Jan Anstoetz som vil fortelle om produksjon og trender for lysekroner, lamper, tepper og tekstiler. Du kan også få hjelp til å sette sammen din egen kortreiste lysekrone fra Hadeland.

Alle bransjer har sine moter og trender, fra grill til fargevalg på maling.

– Hos oss på Mølla skal motene og trendene komme godt til syne i vindusutstillingene våre. Her vil det bli konkurranse hvor det fineste utstillingsvinduet skal kåres. Det vil bli trukket vinnere som får et gavekort hos en ønsket butikk, forteller senterleder Harald Tungevåg på Mølla storsenter.

Utstillingsdukkene i gågata ble en stor suksess under pandemien. Fredag er ei ny utstilling med vårmoten fra Brumunddal i vente i gågata. (Foto: Ringsaker kommune)

Foredrag, utstilling og stort moteshow

Det offisielle programmet for mote- og trenduka starter på torsdag og er et samarbeid mellom sentrumforeninga og Ringsaker kommune.

Torsdag inviteres det til foredrag hos Bakeriet i Brumunddal.  Hit kommer representanter fra klesmerkene Haust og Soya Consept, for å fortelle deg det du trenger å vite om vårens moter og trender på klesfronten. Etter foredraget fortsetter det med kveldsåpent i butikkene.

– Fredag vil det bli utstilling med utstillingsdukker med moteklær i hele gågata. Dette var en stor suksess under pandemien, som ga oss oppmerksomhet langt utenfor hva vi kunne ha forestilt oss. Nå ønsker vi å gjenta dette, og håper på god oppslutning og at folk tar turen for å se, sier Dalseng.

Stort moteshow på torget

Lørdag er det klart for det grand finale på torget klokka 12.  Her vil åtte butikker gå for underholdninga med storstilt moteshow på torget. Det blir brosteinscatwalk med rød løper, og sitteplasser på hver side for god sikt til flotte lokale modeller.

Her vil du få se sommerens trender fra blant andre Zaraz, Bus Stop, Miss 1, Aller Innerst, Nye Ulven, NRP Sport, Dressmann og H. Sønes.

Mer informasjon om de ulike arrangementene i kalenderen vår