Endelig klart for skikkelige Moelvdager igjen

14.06.2022

Henriette Enger, Janne Hemma og Monica Østenheden har litt av hvert å by på under årets Moelvdager (Foto: Ringsaker kommune. Tekst: Ragnhild Fladsrud)
Torsdag braker det løs med Moelvdagene i den lille byen med det store hjertet ved Mjøsa. Og det er ikke virkelig ikke langt mellom begivenhetene de neste dagene.

– Fra torsdag og helga igjennom er det så mye som skjer i Moelv, så her er det bare å finne sine favoritter og møte opp, fastslår Janne Hemma i Moelv Handelsstands Forening sammen med Monica Østenheden og Henriette Enger i Ringsaker kommune.

Velkomstshow og logoslipp

16. – 18. juni er det endelig klart for å kunne feire Moelvdagene på vanlig vis igjen, etter to år restriktive år med pandemi. Torsdag ettermiddag braker det løs med velkomstshow med Andreas Amb, og en begivenhet som Moelv Handelsstands Forening har gledet seg lenge til å dele.

– Nå skal vi endelig få vise frem den nye logoen for Moelv for aller første gang. Vi synes den er utrolig flott og et ansiktsløft for Moelv, så dette gleder vi oss skikkelig til, sier en forventningsfull Hemma.

Langfredag

Fredag blir av den lange, men langt fra kjedelige, sorten i Moelv. Det vil være utvidede åpningstider i butikkene alle tre dagene, med kveldsåpent til klokka 22 på fredag.

– I butikkene vil det være mange gode tilbud og egne konkurranser alle dagene, så stikk innom for en god handel og en koselig prat med Moelvs flinke fagfolk, sier Hemma.

Hun legger til at medlemmene også har bidratt med veldig mange flotte premier til lykkehjulet som vil spinne både fredag og lørdag.

Tømmer, sang og mat

I tillegg til langåpne butikker er det ting å oppleve hele fredagskvelden.

– Vi  får besøk av to lokale utøvere fra det norske landslaget i Timbersports som sammen med Skog og Hage vil sørge for et spektakulært show i Moelv sentrum, forteller Hemma.

Ole Magnus fra Mesnali er en av landlagsutøverne, som blir å se i et spektakulært timbersportshow i Moelv fredag ettermiddag.

Stor konsert og mattorg

På Moelv torg inviterer Ringsaker kommune til «En smak av sommer». Et arrangement som i år kommer i helt ny drakt.

– Vi byr på en to timers konsert med stor spennvidde i artister og låtvalg, forteller Monica Østenheden og Henriette Enger i Ringsaker kommune.

På artistlista finner vi Merethe Trøan og Geir Atle Wiig Johansen, Marie Lerkendal og Daniel Marken, Hanna Eirin Ekre og Marte Sæthren.

– De to yngste artistene for kvelden er 11-åringene Oda Solbakken Barli og Astrid Håvimb Schjerpen, som vant årets Talentiade ved Moelv Skole, forteller Østenhenden.

Til slutt er det Tre skaller som skal sørge for skikkelig feststemning på tampen av konsertkvelden.

– Vi håper at folk benytter anledningen til å spise og hygge seg ute, oppfordrer Enger og Østenheden.

Korsertkvelden smaksettes også av bakeribilen til Baker Kristiansen og restauranten The Crown, som sørger for servering til gjestene på torgplassen kvelden igjennom. Det vil også bli satt opp telt for anledningen.

– Vi er så glade og takknemlige for at vi har Ringsaker kommune med oss på laget for å skape sommerstemning med mange gode lokale artister på Moelv torg, sier Hemma.

Hun legger også til at alle aktivitetene i regi av handelsstandsforeninga og Ringsaker kommune er lavterskeltilbud det er gratis å være med på.

 

Mr. Toons er populær hos de små med sin sirkusskole og sirkusshow. Han kommer til Moelv på lørdag. (Foto: Ringsaker kommune)

Mye for de minste

Det er også mye å glede seg til for barnefamilier og de minste. Det blir blant annet sommerrebus som hentes og leveres på biblioteket, ansiktsmaling, lykkehjul og barneridning med hester og mannskap fra Åsli Ridesenter.

Lørdag er det bare å la små føtter rusle fra begivenhet til begivenhet i Moelv. På biblioteket vises familieforstillingen og piratshowet «Kom la oss finne skatten». På Moelv torg er Mr. Toons på plass med sirkusshow og sirkusskole. Brannbamsen Bjørnis blir å treffe under åpen dag på brannstasjonen. Og som ikke det er nok, rundes dagen av med å slippe endene løs til andeløp i Moelva.

Gjennom dagen vil det også passere syklister på vei fra Trondheim eller Lillehammer til Oslo. Syklistene vil ha fartsgrense på maks 15 km/t når de passerer gjennom sentrum.

Se fullstendig program for Moelvdagene. 

Sjekk også aktivitetskalenderen vår