Festlig festivalhelg med full fart i Moelv

06.09.2022

Johannes Fløtlien Barli, Lene Jægersborg, Dag Kåshagen, Janne Hemma og Jørn Kjonerud er klare for ei fartfylt og festlig helg i Moelv. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Ei fartsfylt helg er i vente i Moelv, når friidrettens norgeselite i både topp og bredde kommer for å være med på åpninga av Skarpsno Arena. Også i Moelv sentrum er ei rikholdig festhelg i vente for å feire en stor begivenhet for byen.

En skikkelig friidrettsarena med fast dekke har vært en mangeårig drøm for friidretten i Moelven idrettslag, og nå er drømmen endelig blitt til virkelighet og bana står ferdig. Til helga er det klart for Friidrettens venners festival med storstilt åpningsstevne på Skarpsno Arena, i tillegg vartes det opp med skikkelig festivalstemning i sentrum. Det hele i tre dager til ende.

– Alt er lagt opp slik at du kan få med deg alt som skjer både her i sentrum og på Skarpsno Arena, forteller samarbeidslaget med representanter fra Moelv Handelsstands Forening og Moelven Idrettslag, som står for det aller meste av programmet gjennom festivalhelga.

– Etter to år med pandemi så er det mange som har etterspurt en skikkelig fest her i Moelv, sier handelstandssleder Lene Jægersborg. Og arrangørene har absolutt tenkt å gi svar på tiltale. På Moelv torg, vil det bli satt opp stort telt og scene,  hvor det blir mye å glede seg til både på dagtid og godt utover kvelden både fredag og lørdag.

Lokalt stjernelag av musikere

Fredag er et sterkt musikalsk lokallag som går på scena, med bandet «Lørdagsklubben» som har fått med seg en hel gjeng med flinke modøler.

– Vi kastet oss rundt og ordnet et band og har fått med oss skikkelig stjernelag av flinke modøler, forteller primus motor Jørn Kjonerud. Han måtte litt utaskjærs for å sikre bandmedlemmene i «Lørdagsklubben», som utover ham selv består av Sjur Lundstein, hamarsingen Bjørnar Sleppen og Tom Arne Olsen fra Gjøvik.

– Ellers har vi fått med oss så mange flinke modøler som vil være med å underholde fra scena, sier Kjonerud før artistnavnene kommer som perler på ei snor. Ulf Storbekk, Espen Hagen Olsen, Nina Steen-Hansen, Johannes Hulleberg, Eivor Birketveit, Hans Christian Medlien, og sist men ikke minst Linda Sønsteby, også er konferansier både fredag og lørdag.

– Det kommer også til å slippe ei helt ny låt, en hyllest til Mjøsa, avslører Kjonerud.

Fredag spiller "Lørdagsklubben" og et lokallag med dyktige sangere fra Moelv opp til konsert på Moelv torg. (Foto: Innsendt)

Internasjonale smaker

En annen modøl, Johannes Fløtlien Barli som tidligere i år tok over drifta av Hygga Fjellkro på Ljøsheim, tar også turen ned til lavlandet for å varte opp med servering på Moelv torg i helga.

– Til fredagen har vi laget en spesialkomponert tapasmeny med afrikansk og internasjonalt tilsnitt. Vi har laget et flere småretter til en sharing-meny som er fin å dele, sier Fløtlien Barli, som gleder seg til inspirere modølene med nye mattradisjoner og eksotiske smaker på torget fredag.

Alt som skjer på Moelv torg er det åpent for alle, men ønsker du å spise må du reservere på forhånd.

Det internasjonale svungen i matveien har forankring hos Per Tore Teksum, som er den øknomiske garantisten og velgjøreren for at nye Skarpsno Arena nå står ferdig uten at et idrettslag settes i milliongjeld. Teksum har også et stor engasjement i Afrika med betydelige bidrag til skolebygging i Burkina Faso.

- Det er mange som har ønsket seg en skikkelig fest i Moelv, sier Lene Jægersborg, som sammen med Johannes Fløtlien Barli, Janne Hemma og Jørn Kjonerud ønsker hjertelig velkommen til mye moro på Moelv torg i helga.

Lokalt grendeoppgjør i Nordre Ringsaker

Allerede lørdag formiddag er det mer underholdning i vente på Moelv torg. I samarbeid med Ringsaker kommune er det gutta i Sixpence Brothers som drar i gang dagen på scena, før det er konkurransetid også i sentrum.

– Da blir det et skikkelig lokaloppgjør når vi skal Nordre Ringsakers råeste grend, forteller Janne Hemma i Moelv Handelsstands Forening. Her blir det innledende stafett, alternative friidrettsøvelser, quiz og til slutt tautrekking for å avgjøre hvem som er gullplassen verdig.

Så vil du gi litt heder og berømmelse til grenda di, enten det er snakk om Brøttum, Åsmarka, Ring, Kjærkjebygda, Skarpsno eller Fossen, så er det altså bare å melde seg på.

Lørdag ettermiddag blir det konsert med «Tre skaller» på Moelv torg, og Hygga Fjellkro tilbyr matservering og trubadur, som underholder utover kvelden.

Både fredag og lørdag vil det være langåpent i butikkene i Moelv, hvor det blir «butikkmaraton» med mulighet for å vinne gavekort.

 

Stort om mangfoldig åpningsstevne

Tidlig ettermiddag lørdag går startskuddet for den offisielle åpninga på Skarpsno Arena, hvor det blir fullt program både lørdag og søndag.

–  Vi har lagt opp til et øvelsesutvalg som er litt «utenfor boksen» blant annet med vektkast, 150 meter, 300 meter, 1.000 meter, 4 x 200 meter stafett. Dette gir gode muligheter for at settes norske rekorder og bestenoteringer her i Moelv denne dagen, sier Dag Kåshagen.

Det blir også drømmemila, en engelsk mil, med et sterkt felt på startstreken.

Åpningsstevnet har også med seg et stort mangfold av utøvere.

– Det blir klasser for alle fra 13 år, opp til seniornivå og med veteranklasser. Selvfølgelig er også paradeltagerne på plass, også her både topp og bredde. Akkurat som visjonen til Norges friidrettsforbund, sier Kåshagen.

Disse kommer til Moelv og deltar på åpningsstevne på Skarpsno Arena

Det er gratis å være med på arrangementet med mindre man ønsker seg en sitteplass på tribuna. Da må man kjøpe billett.

Mer informasjon om arrangementene finner du i kalenderen vår