Istid: Elgen vil holde seg varm

27.01.2022

Elgen på torget i Brumunddal feirer istida med nytt antrekk. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Elgen på torget i Brumunddal har ingen planer om verken å fryse eller stå på sidelinja, når det er "Istid" i Ringsaker-byene. Han elger seg på, og slår til med nytt antrekk.

Om du tar skogens konge og plasserer han på et torg midt i en by, må du kanskje regne med at han omfavner bylivet etter hvert? Slik er det i hvert fall i Brumunddal hvor Ringsaker-elgen rett som det er dukker opp i et passende antrekk til ulike anledninger.

Overrasker stadig

Nå er det «Istid» i Moelv og Brumunddal, og torsdag overrasket elgen med nytt antrekk; lodne ørevarmere og et kledelig og godt foret dekken i istidens blåtoner. Han skal ikke fryse!

– Vi vet ikke stort om akkurat hva han tenker, men det ser ut til at han har tilpasset seg en mer urban tilværelse og at han liker å passe inn i omgivelsene når det er noe som skjer. Vi har jo merket at han liker å pynte seg, sier byutvikler Monica Østenheden i Ringsaker kommune, som stiller som talskvinne for en noe fåmælt elg.

Onepiece og hjertekostyme

Det er ikke noe nytt at elgen på torget pynter seg. Det er noe han har drevet med i flere år. Litt sånn i det stille, stillferdig som han er.

– Vi har sett han i onepiece til jul og hjertekostyme på Valentines Day. Han har også pyntet seg til påske og til mer sommerlige anledninger, forteller byutvikleren.

Antrekkene er noe den forfengelige byelgen gjerne styrer med på natterstid. Første gang han slo til var i forbindelse med den første Matlystfestialen for fire år siden. En morgen var han plutselig på plass med matlystforkle og gulrøtter til øre…nei…hornpynt.

Instagramvennlig

Antrekkene til den trendsettende elgen går sjelden upåaktet hen. Det går ikke lenge før folk stopper opp, og henter fram mobilen for å ta bilde.

–  Han er ganske Intagramvennlig ja. Og, det er nok mange som har blitt avbildet sittende på ryggen hans opp igjennom også, sier byutvikleren. Hun kan fortelle om stor slitasje på onepiecen hans.

– Den har vi måttet hjelpe han med å få forsterket over ryggen, smiler Østenheden.

 

En staselig kar på torget i Brumunddal.

Drømmer om kjendisliv?

Han er nok klar over det, der han står og skuer utover torget. Han er en kjekk kar.

Kanskje han i sitt stille sinn drømmer om å bli kjendis, som Norge og Innlandets svar på Manneken Pis i Brussel?

Eller, kanskje drømmer han om å  få antrekket vurdert til terningkast seks av Jan Thomas?

Elgen har fin utsikt mot et istidpyntet torg i Brumunddal.

Ble gitt i gave

Den populære elgstatuen i bronse ble gitt i gave til Ringsaker kommune og Brumunddals innbyggere tilbake i 1987. Gavegiver var Sparebanken Hedmark og kunstner Svein Tore Kloppen utførte jobben.

Elgen har alltid bodd i sentrum av Brumunddal, med unntak av fem år hvor han ble holdt innomhus på et lager hos teknisk drift i Ringsaker kommune, mens gågata og torget ble utbedret og bygget. I mai 2014 var det nye torget i Brumunddal klart til å ta i mot ham igjen.

Istid med kunstløp og curling

Med «Istid» i Brumunddal og Moelv ønsker Ringsaker kommune velkommen til aktiviteter på skøyteisen både i Brumunddal og Moelv. Dette skjer 12. og 19. februar hvor kunstløp og curling står på programmet.

Mer informasjon om arrangementene finner du på Ringsaker kommune på Facebook eller under «Hva skjer» her på  Hemefra.