Julebyen Moelv har startet nedtellinga til jul

14.11.2021

Monica Rylander i Ringsaker kommune, tv. og Janne Hemma i Moelv Handelsstand Forening har mye å friste med i julebyen Moelv i år. (Foto: Ragnhild Fladsrud)
Monica Rylander og Janne Hemma har juleplanene klare i Moelv. Torsdag venter julegrantenning og julemarked, før det går slag i slag i helgene fram mot jul. Utekino på gatetunet med skinnfell, bakst og kakaosmak er også i vente. Og filmen? En nyprodusert klassiker med nøttesmak!

Det telles ned til jul, og Ringsaker kommune kan også i år presentere et rikholdig juleprogram i de to byene sine.

– Det blir garantert noe for enhver smak i julebyene i Ringsaker, og det vil ikke være tvil om at man befinner seg i Prøysenkommunen Ringsaker om man avlegger byene et besøk. Her blir det kos, stemning og moro for både store og små, forteller Monica Rylander i Ringsaker kommune. Startsskuddet går i Moelv med julegrantenning 18. november, og Brumunddal følger etter lørdag 20. november.

Julehus og smånissetog

Sentrumskoordinator Janne Hemma i Moelv handelsstandsforening gleder seg til å ønske velkommen til julebyen ved Mjøsbrua. Hun kan fortelle at samme dag som julegrana tennes, holdes også  julemarked med mer enn 20 utstillere på i Storgata.

– Her venter godt håndverk, lokale matvarer, tradisjonell julebakst, julenek, juletrær, julegaver og alt som hører jula til, forteller hun. Det blir også hesteskyss for barna, og i julehuset i Storgata kan ønskelista skrives og leveres direkte til sjølveste julenissen.

I helgene videre fram til jul vil det være mye som skjer i julebyen Moelv.

– Det populære julehuset gjentas i år også. Her kan barna delta på juleverksted, lage julepynt og julekort, møte nissen, skrive ønskelister over hva de ønsker seg til jul og bli lest for fra Prøysens julefortellinger.  Lørdag 18. desember kommer også Cafébandet til byen for å gi en stemningsfull julekonsert, og vi gleder oss til å se opptoget av julestemte smånisser som skal gå i tog fra julehuset til Moelv bo- og aktivitetssenter denne dagen. Det kommer til å bli mange fine førjulsstunder for folk i absolutt alle aldre her i Moelv, slår hun fast.

Utekino på gatetunet

Både Moelv og Brumunddal har populære julearrangementer på programmet som vil lokke mange mennesker på besøk. Mange gleder seg til å gå på markeder igjen, og i begge byene inviteres det til stemningsfull utendørskino.

– I Brumunddal gjentar vi tradisjonen med utendørsvisning av juleklassikeren «Love actually», som i år blir vist i bakgården til Sønes. I Moelv er det den nye Askepottfilmen som står på plakaten når det inviteres til utekino på gatetunet, forteller Rylander, som vil ha krakker og skinnfeller klart for utekinopublikummet i Moelv. Dette skjer torsdag 9. desember.

– Her i Moelv vil også Baker Kristiansen være på plass med foodtrucken sin for å selge varm kakao og nystekte bakervarer for å sørge for maks kos på kinokvelden, skyter Hemma inn med et smil.

Jul i hele Ringsaker

– Vi har en fantastisk dyktig parkavdeling i kommunen som sørger for å pynte byene til jul, og som virkelig vet å skape de koselige rammene som vi forbinder med den gode, gamle jula. Alle installasjonene man ser i julegatene er bygget og rigget av våre egne folk, og det utvides litt etter litt med noe nye elementer nå og da, sier kultursjef Asle Berteig i Ringsaker kommune.

Han viser også til Jul i Prøysen og alt som skjer på Prøysenhuset, med julevandringer, teater, aktiviteter for barna og stemningsfulle konserter.

– Og så må vi ikke glemme alt som skjer ellers framover mot jul, av julemarkeder, konserter og forestillinger over hele kommunen. Dette blir lagt ut i en egen, digital julekalender på kommunens nettside, sier Berteig.

Her er hele juleprogrammet for Moelv og Brumunddal (lenke til Ringsaker kommune)