Julestemninga har begynt å boble i Brumunddal

18.11.2021

Julegata begynner å ta form før lørdagens julegrantenning i Brumunddal. (Foto: Ragnhild Fladsrud)
Den rød bobla er på plass og julebyen Brumunddal er i ferd med å ta form. Lørdag tennes lysene på julegrana fra Moelv. Det markerer starten på ei førjulstid med mye på programmet.

Lørdag inviteres det til tradisjonell julegrantenning på torget i Brumunddal. Her tennes tusenvis av julelys på julegrana, som i år er hentet fra Moelv ved gamle Kilde skole.

– Med oss har vi de lokale artistene Sjur Lundstein, Magnhild Cecilie Øien, The Sixpence Brothers, Bernt Torp og Marie Lerkendal. Om vi roper høyt nok, så vil kanskje selveste nissefar dukke opp med noe fra gavesekken sin til barna, sier Monica Rylander i Ringsaker kommune.

Simon på sju åpner ny attraksjon

Det blir mye å oppleve i julebyen i ukene fram til jul. Lørdag 27. november blir det offisiell åpning av julegata. Her blir det høytidsstemning når Simon på sju år står for snorklippinga for årets helt nye attraksjon for barn på torget, selvsagt hentet fra Prøysens univers.

Denne lørdagen blir en dag i barnas tegn. I tillegg juletorg for de store blir det et helt eget juletorg for de små, med lompesteking, pepperkakepynting og andre førjulsaktiviteter.

 

 

Noe som skjer hver helg

– Hver lørdag fram til jul blir det juletorg med julevarer fra lokale produsenter og tilbydere, forteller assisterende næringssjef Lill Larssen i Ringsaker kommune. Det blir også julekonserter med Brumunddal mannskor, Sela og Defrost, samt danseoppvisninger av ulike slag.

Det blir også et eget julemarked på Mølla, søndag 5. desember.

Utekino med bakgårdsstemning

Utendørskino med Love Actually kan så smått begynne å kalles en førjulstradisjon i Brumunddal. Når den i år vises for tredje gang, følger det med en liten vri.

– I år blir visninga av juleklassikeren i Sønesgården. Her blir det servering fra Frøken Pimpernell, og det legges til rette for en kjempekoselig kveld med bålpanner, saueskinn og god stemning i bakgården, sier Rylander.

Dette skjer onsdag 15. desember.

Julestemning i begge byene

– Det blir garantert noe for enhver smak i julebyene i Ringsaker i år. Det vil ikke være tvil om at man befinner seg i Prøysenkommunen Ringsaker om man avlegger byene våre  et besøk. Her blir det kos, stemning og moro for store og små helt fram til jul, sier Rylander.

Ringsaker kommune har også laget en egen kalender over hva som skjer i Ringsaker fram til jul. (lenke)