Kokoro – et nytt hjerte i Parkgården

04.11.2021

Kokoro betyr hjerte på japansk. Og det er det er nettopp det den nye butikken i Parkgården i Brumunddal gjerne vil være. Et pulserende lite hjerte. En opplevelse. 

– Vi ønsker at alle som kommer inn i butikken skal få en god opplevelse. Vi har  innredet nærmest som et lite kjøpesenter med egne områder for de ulike produktene vi har, forteller Marianne Melbye hos Kokoro.

Vi slår oss ned i sofagruppa i hjertet av butikken. Her omkranses vi av alt hva de over 200 kvadratmetrene butikklokale har å by på. Dameklær, en egen Fila-avdeling for ungdom, krystaller og gave- og interiørartikler. Og er du interessert i modellbiler av typen Ford – er det jammen meg en liten utstilling for det også.

– Men, de er ikke til salgs altså, presiserer modellbilentusiast og butikkeier Robert Krokengen.

Marianne Melbye, t.v, Hilde Kristine Krokengen og Robert Krokengen i sofagruppa i hjertet av butikken. De vil skape mer å oppleve i Parkgården.

Et lite bakeriutsalg

I samarbeid med Baker Kristiansen er også et lite take away-bakeri, sammen med ei kaffemaskin og et brusskap på plass.
– Gårdeier vil organisere flere sitteplasser i gangområdet utenfor butikken, slik at folk kan sette seg ned med en kopp kaffe og litt bakst, forteller Marianne.

Marianne har sin ekspertise på krystaller.

– Vi vektlegger de positive egenskapene krystaller kan ha på ulike områder i livet.  Så er det helt opp til hver enkelt om man tror på det eller bare vil ha det til pynt, sier Marianne.

«Vi ønsker å skape noe for Brumunddal og bringe mer liv til Parkgården»
Marianne Melbye
I samarbeid med Baker Kristiansen har et lite takeaway-bakeri også kommet på plass.

Vil skape noe bra for Brumunddal

Intiativtakerne Robert Krokengen og Leif Atle Viken ønsket å få til et helt nytt butikkonsept i Brumunddal.

– Vår intensjon med Kokoro er å skape noe for Brumunddal. Vi har vært opptatt av hva vi skal ha i butikken som ikke finnes her i dag, og hvordan vi kan trekke flere folk både til Brumunddal og skape mer liv i Parkgården. Vi ønsker å skape noe som tiltrekker både folk som bor her, og turister og besøkende fra andre steder både i og utenfor regionen vår, sier Marianne.

Poppet opp

Det hele startet med en liten pop-up butikk i et gammelt sykkelverksted i Parkgården i juni. Så fulgte en rask flytteprosess til et annet lokale i senteret. Responsen var god for den lille butikken.

Sist lørdag var det endelig duket for storslått butikkåpning for Kokoro i de tidligere Nille-lokalene. Her var det fullt trøkk med folk, operasang og marsipankake som gikk ned på høykant.

 

En liten utstilling med modellbiler av typen Ford, er også å finne. Ikke til salgs, da.

Nettbutikken er åpen

En ny butikk med fem ansatte, har åpnet og funnet sin plass i Brumunddal. Men, det er ikke nok. Også denne uka er det åpningsfest.

– Nå lanserer vi nettbutikken vår, sier Robert.

Han var den første som meldte seg på da en felles digital satsning på nye nettbutikker og et felles nettsted for byene i Brumunddal og Moelv ble presentert tidlig i vår.

– Vi skulle uansett ha nettbutikk, så dette var en mulighet vi bare måtte bli med på, sier han om prosjektet som er et samarbeid mellom Brumunddal sentrumsforening, Moelv Handelsstands Forening og Ringsaker kommune.

Produkter fra nettbutikkene
Tailor Brushed cardigan i Candy pink fra Black Colour
Kokoro
Tailor Brushed cardigan i Candy pink fra Black Colour
Piya-kjole fra Zeze
Kokoro
Piya-kjole fra Zeze
Simona strikkegenser fra Black Colour
Kokoro
Simona strikkegenser fra Black Colour
Demin Olabukse fra Prepare
Kokoro
Demin Olabukse fra Prepare
Hettegenser herre - 30 % fardagsrabatt på alt fra Fila
Kokoro
Hettegenser herre - 30 % fardagsrabatt på alt fra Fila
Krystalltre
Kokoro
Krystalltre
Diley kjole fra ZEZE
Kokoro
Diley kjole fra ZEZE
Krystaller - Aventurin Gul
Kokoro
Krystaller - Aventurin Gul