Kunne du tenke deg 75.000 kroner ekstra til jul?

28.10.2022

1. november starter Moelvpotten for tredje gang. Dagfinn Dulsrud hos Dulsrud Klær, Trude Bergundhaugen hos Baker Kristiansen og Lene Bergo hos Innsia er tre av 38 hele butikker som deltar i år. (Foto: Moelv Handelsstands Forening/Tekst: Ragnhild Fladsrud)
Det er mulig om du legger handleturen til Moelv. Fra 1. november har 38 butikker stemplet klart for tredje sesong med Moelvpotten. Den lokale handletradisjonen har blitt en stor suksess, som altså kan gi deg full pott til jul.

Velger du å handle lokalt i den lille byen med det store hjertet, kan det bli en skikkelig julegave på deg i år. 1. november går startskuddet for Moelvpotten for tredje gang. Også i år er hovedpremien på hele 75.000 kroner.

– Vi er så glade for at kundene våre handler lokalt og vi ønsker derfor å gi noe tilbake, forteller Lene Jægersborg, leder i Moelv Handelsstands Forening.

Enkel oppskrift

Dette var tanken da Moelvpotten så dagens lys i 2020. En idé etter inspirasjon fra lignende opplegg andre steder i landet.

Oppskrifta er enkel. Medlemmene bidrar med en sum penger til en felles pott. Handler du for over 300 kroner i fire ulike butikker, har du stemplene du trenger for å levere ett lodd og være med i trekninga.

Om du handler på nett, må du fysisk innom butikken det gjelder. Hvis du bruker klikk og hent, kan du få stempel på kortet.

Lene Bergo hos Innsia og Trude Bergundhaugen hos Baker Kristiansen finpusser stemplingsformen før en ny sesong med Moelvpotten. Tiltaket for økt lokal handel i den lille mjøsbyen bidro i fjor med 4,2 millioner i omsetning tilbake til de deltakende butikkene.

Økte innsatsen

Med 24 butikker som ville bidra og lokalavisa Ringsaker Blad som sponsor ble Moelvpotten realisert for to år siden. Det slo an fra første stund. I løpet av 14 dager ble det levert inn hele 2.000 lodd fra ivrige handlende. Blant disse ble det trukket en heldig vinner som fikk 50.000 kroner i gavekort.

I fjor økte både innsatsen, premiene og tidsperioden. 34 butikker som ville være med, og handleperioden ble utvidet fra 1. november til 22. desember, med en enkel trekning på Gatetunet i Moelv 23. desember. Her ble det trukket vinnere av hovedpremien på hele 75.000 kroner, samt tilleggspremier på 10.000 kroner og 5.000 kroner. Premien gis som gavekort fra Moelv Handelsstands Forening.

– Det er maksgrense på 5.000 kroner på hvert gavekort, så det blir noen kort da, fortelles det. 15 for å være nøyaktig. Det er  også mulig å nytte premien til tjenester hos deltakende medlemsbedrifter.

Er du riktig heldig kan du vinne 15 slike gavekort med en samlet verdi på 75.000 kroner til jul i år.

Samme oppskrift i år

– Vi kommer til å gjøre det samme i år som i fjor, med hovedpremie på 75.000 kroner og tilleggspremier på 10.000 kroner  og 5.000 kroner. Vi starter opp 1. november med 22. desember som siste frist for å levere inn lodd, forteller Janne Hemma i Moelv Handelsstandsforening, som gleder seg til ny sesong.

– Moelvpotten har blitt en stor suksess.  Det er et stort engasjement i alle aldersgrupper og bidrar til god lokal handel, forteller Hemma, om det kreative tiltaket for å løfte handelen i byen. Handelsstandsforeninga kunne i fjor telle opp rundt 3.500 innleverte lodd.

En rask utregning basert på at hver lodd krever handel for minimum 1.200 kroner, forteller da at Moelvpotten bidrar med minst 4,2 millioner i omsetning tilbake til butikkene som deltar. En liten innsats fra hver enkelt butikk gir altså et godt og viktig løft for den lokale handelen som helhet.

Friste hyttefolket

– Vi håper jo selvsagt at Moelvpotten også kan friste hyttefolket til å legge handleturen til Moelv. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan, sier Janne. Med sitt engasjement i Visit Sjusjøen og N61, garanterer hun at hun kommer til å ta med en bunke lodd til fjells også.

Mer informasjon om deltakelse og konkurranseregler for Moelvpotten 2022 (Tilgjengelig fra 1. november)