Lokal julehandel kan gi deg full pott i Moelv

03.11.2021

Moelvpotten er i gang. Janne Hemma (t.v), Guro Kristina Eikrem og Lene Jægersborg har mange gavekort å gi bort i år. (Foto: Ragnhild Fladsrud)
Velger du å handle lokalt i den lille byen med det store hjertet, kan det bli en skikkelig julegave på deg i år. Moelvpotten er i gang, og i år er hovedpremien på hele 75.000 kroner.

– Vi er så glade for at kundene våre handler lokalt og vi ønsker derfor å gi noe tilbake, forteller Lene Jægersborg, leder i Moelv Handelsstands Forening.

Dette var tanken da Moelvpotten så dagens lys i fjor. En idé etter inspirasjon fra lignende opplegg andre steder i landet.

Oppskrifta er enkel. Medlemmene bidrar med en sum penger til en felles pott. Handler du for over 300 kroner i fire ulike butikker, har du stemplene du trenger for å levere ett lodd.

Om du handler på nett, må du fysisk innom butikken det gjelder. Hvis du bruker klikk og hent, kan du få stempel på kortet.

Ble suksess

Med 24 butikker som ville bidra og lokalavisa som sponsor ble Moelvpotten en realitet. Populært ble det også. I løpet av 14 dager ble det levert inn hele 2.000 lodd fra ivrige handlende. Blant disse ble det trukket en heldig vinner som fikk hele 50.000 kroner i gavekort.

– Det var kjempebra oppslutning og skikkelig morsomt å stå i butikken i denne perioden, forteller butikkeier Guro Kristina Eikrem hos Spor 1. En liten innsats fra hver enkelt ga altså et godt og viktig løft for den lokale handelen.

Det var klart dette måtte gjentas.

Du kan vinne 75.000 kroner

– I år øker vi både innsatsen, premiene og tidsperioden, sier handelsstandens representanter.

Har du lyst på 15 slike gavekort til jul i år, kanskje? (Foto: Ragnhild Fladsrud)

– Vi har økt med ti, til 34 butikker som er med. Vi utvider også handleperioden fra 1. november frem til 22. desember. 23. desember blir det det en enkel trekning ved politiet på Gatetunet. Dette streames av Ringsaker Blad, fortelles det.

Vinnermulighetene blir også flere og premien større. Hovedpremien er på hele 75.000 kroner, samt tilleggspremier på 10.000 kroner og 5.000 kroner.

– Det er maksgrense på 5.000 kroner på hvert gavekort, så det blir noen kort da, smiler Lene. 15 for å være nøyaktig. Det vil også være mulig å nytte premien til tjenester hos deltakende medlemsbedrifter.

Friste hyttefolket

– Vi håper jo selvsagt at Moelvpotten også kan friste hyttefolket til å legge handleturen til Moelv. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan, sier Janne Hemma. Med sitt engasjement i Visit Sjusjøen og N61, garanterer hun at hun kommer til å ta med en bunke lodd til fjells også.

Les mer om deltakelse og konkurranseregler for Moelvpotten 2021