Midtsommer med ny og gammel mote, rå triks og full rulle i Brumunddal

12.06.2023

NMS Gjenbruk gleder seg til å holde moteshow i brukte skatter til inntekt for en god sak, under midtsommerdagene i Brumunddal: Fv: Sandra Fahre, Helena Westby, Jan Moslet, Ragnhild Lie, Solveig Austnes Kjos og Signe Bjordal Salicath.
Nå er det klart for midtsommerdager i Brumunddal. Kveldsåpent, gjenbruksmoteshow, akrobatikk i verdensklasse og full rulle på sykkel er gode grunner for å ta seg bytur disse dagene.

– Torsdag blir det kveldsåpent frem til klokka 22 her i sentrum, på Mølla og Parkgården, forteller Frode Dalseng i Brumunddal sentrum AS. Han håper mange benytter anledningen til en god lokal handel før ferietida tar til for fullt.

– Det er mange virksomheter som står i en utfordrende tid nå. Derfor er det viktigere enn noen gang å velge å handle lokalt inn mot sommeren og ferietida, sier Dalseng.

En kveld i handelens tegn

– Kveldsåpent på torsdag vil derfor bli en kveld i handelens tegn, hvor det vil bugne av gode tilbud, sier Dalseng. Fra Mølla storsenter fortelles det om spesielt gode tilbud i kveldstimene fra 18 til 22. Her vil de også ha en gullkoffert fylt med flotte premier og gavekort, som plutselig vil dukke opp i utvalgte butikker.

Sentrumsforeninga håper folk gjør en helaften ut av en fin sommerkveld og virkelig koser seg både med shopping og god mat og drikke på de mange serveringstedene. Hva med å sjekke ut den nye restaurantgata i Nygata, hvor du blant annet både kinesiske, indiske og spanske smaker i sydenstemning under hvite parasoller?

– Vi er opptatt av at alle aldersgrupper skal ha noe å finne på i løpet av midtsommerdagene her i Brumunddal. Med alt som skjer, med ulike aktører involvert, er det mye å glede seg til både for barn, barnefamilier, ungdom og voksne disse dagene, sier Dalseng.

- Nyt sommerdagene med et godt måltid hos de mange fine serveringsstedene vi har, og ikke minst sjekk ut den nye flotte restaurantgata vår, sier Frode Dalseng. Det kan også hende at Sandra Fahrer og klesmodellene fra NMS Gjenbruk tar turen bortom og viser seg fram her også.

Sirkusshow og gjenbruksmote på torget

NMS Gjenbruk Brumunddal i Parkgården er en av aktørene som vil vise seg fram.

– På lørdag vil vi holde moteoppvisning på torget. Dette gjør vi fordi vi ønsker å vise hvor flott man kan bli i brukte klær. Til moteshowet henter vi fram klær fra butikken vår, som det da vil være mulighet for å kjøpe. Vi vil ha antrekk for enhver anledning, fra det sporty til hverdags- og skikkelige festantrekk, forteller Sandra Fahre fra NMS Gjenbruk Brumunddal.

Inntektene fra salget i gjenbruksbutikken går til humanitære prosjekter og misjonsarbeid rundt om i verden.

-Alle hos oss jobber frivillig og ingen er får lønn, forteller Fahre, som har 40 til 50 frivillige som bidrar i drifta på ulike vis. Flere av dem vil stille som modeller denne dagen.

-Vi ønsker oss gjerne flere modeller i alle aldre og fasonger. Spesielt ønsker vi å få med oss flere menn, sier Fahre, og retter noen rosene ord til Jan Moslet som allerede har meldt seg klar til dyst. Styrelederen for gjenbruksbutikken oppfordrer folk å ta kontakt med henne for modelloppdrag.

-Dette er muligheten for «a moment of fame», smiler Fahre.

Lørdag klokka 12 på torget, i kommunal regi,  er spesielt viet til barn og barnefamilier.

Her blir det nemlig gjensyn med Mr. Toons som med stor suksess har vartet opp med sirkusshow både i Brumunddal og Moelv. Slik blir det også i år. Først i Brumunddal til helga, før han vil være på plass med sin karakteristiske store grønne ballong igjen på gatetunet i Moelv under Moelvdagene neste helg. Altså, 22. til 24. juni.

Lørdag klokka 12 er Mr Toons tilbake med sitt forrykende sirkusshow på torget. Foto: Ringsaker kommune.

Akrobatikk i verdensklasse

Fra onsdag 14. til søndag 18. juni, vil det være storinnrykk med minst 300 utøvere til Oslo Movement Festival Gathering i Mjøsparken og Brumunddal. Dette er kremen av parkour- og trickingutøvere fra hele verden, som kommer sammen for å lære seg nye ting og vise sine akrobatiske ferdigheter.

– Vi har hatt et tett samarbeid med parkour- og trickingmiljøet i flere år. Dette arrangementet ble gjennomført i Brumunddal i fjor også, men da skjedde det meste inne i parkourhallen hos oss. Da arrangørene fikk nyss om Mjøsparken, syntes de det var en fin arena og forelsket seg helt. I år vil det bli aktiviteter både utendørs i Mjøsparken og også inne i hallen hos oss, forteller Irene Tollefsrud hos Fønix Brumunddal. Hun legger til at de forventer at det kommer 350 til 400 utøvere.

– Det er verdenskjente parkourutøvere som kommer hit disse dagene, forteller Tollefsrud forventningsfullt.  Dominic Di Tommasso @domtomato med 1,8 millioner følgere på Instagram er et av navnene å merke seg.

Også Ulven Skjenkeri er med på laget. De varter opp med festivalstemning og konserter med norske og internasjonale artister både torsdag, fredag og lørdag.

Lørdag vil være den store dagen for den unike mulighet til å se verdensstjerner i parkour og tricking i aksjon i Mjøsparken.

Fønix er med på laget når fire dager med akrobatikk i verdensklasse; Oslo Movement Gathering Festival, arrangeres for første gang i Mjøsparken. - Det vil bli masse som skjer også her inne i parkourhallen vår, sier Irene Tollefsrud og Håvard Saude hos Fønix. Dominik Cieszynski (i midten) er deltaker og instruktør under festivalen.

Full rulle med styrkeprøven

Lørdag 16. juni vil også mange ivrige syklister passere både Brumunddal og Moelv underveis på turen til Oslo fra Trondheim eller Lillehammer. Møt opp for å heie syklistene fram gjennom dagen.

-Jeg starter fra Lillehammer 09.18 og vil vel passere forbi her  i 11.00 til 11.15-tiden på lørdag, så da er det bare å komme å heie, smiler John Willy Andersen. Den spreke 81-åringen, som vokste opp i Veldre, lader opp med en åttemilstur sammen med treningskompis og testpilot Arne Løveng (77).

De to bor i Løten og et stopp på Bakeriet i Brumunddal er obligatorisk på turen om Øvre Vang og Byflaten til Rudshøgda før de setter kurs hjemover igjen.

I Moelv blir det til helga en dag i de unge syklistene tegn på gatetunet i Moelv.

Gjennom Moelv er det gjort sikkerhetstiltak med time-out med redusert hastighet til maks 15 kilometer i timen gjennom sentrum.  Ryttere som holder for høy hastighet risikerer «fartsbot» i form av tilleggstid på ti minutter. I Brumunddal oppfordres syklistene til å kjøre pent og vise hensyn.

I kalenderen vår finner du mer informasjon om de ulike arrangementene.

John Willy Andersen (81) lader opp til den lille styrkeprøven fra Lillehammer - Oslo. Sammen med sykkelkompis Arne Løveng er Bakeriet i Brumunddal fast stoppested på en rundtur de har i området.