Moelvdager med «sjuke priser» og friske aktiviteter

16.06.2023

Med nyvunnen optimisme for fremtida inviterer Moelv Handelsstand til begivenhetsrike Moelvdager med helt sjuke priser. F.v: Janne Hemma, Lene Jægersborg, Trude Bergundhaugen, Eli Moen-Nordhougen og Tore Skar.
- Vi ser med optimisme på tida framover når den store avgjørelsen om Mjøssykehuset i Moelv er tatt, sier fungerende leder Tore Skar i Moelv Handelsstands Forening i forkant av årets Moelvdager, som varter opp med "sjuke priser" og friske aktiviteter.

Det er en samstemt gjeng som møter opp til intervju på Gatetunet i Moelv tidlig en varm sommermorgen i juni.

– Nå er det viktig å se framover, er representantene fra byens virskomheter og styret i Moelv Handelsstands Forening skjønt enige om.

Feirer med sjuke priser

Nå står årets viktigste handelsdager for tur i den lille byen med det store hjertet. 22. – 24. juni er det igjen klart for en av årets store begivenheter  i Moelv, Moelvdager. Her her står god handel, og mange opplevelser for små og store på programmet. Og, med storsykehusbeslutningen i havn faller det seg selvsagt også helt naturlig å varte opp med helt «sjuke priser» i år.

-Møt opp og støtt opp om de fine butikkene vi har i Moelv, er den klare oppfordringen i forkant av handelsdagene.

Slik så det ut under livlige Moelvdager i fjor. 22. - 24. juni skal gatene fylles til glade handelsdager igjen.

Kakefest,trekkspill og allsang

Tradisjonen tro starter det hele med åpning med kaffe – og kakefest på det sommerpyntede Gatetunet midt på dagen torsdag. Næringssjef Ove Gjesdal står for åpninga, før Grete Slotnæs varter opp med trekkspillmusikk og allsang. Ringsaker Blad spanderer kake.

Torsdag vil det være langdag med kveldsåpne butikker og Moelvs eget husorkester Cafebandet vil også holde konsert fra scena på Gatetunet.

– The Crown vil da serveringa på hele Gatetunet denne kvelden, opplyser Janne Hemma, arrangementskoordinator i Moelv Handelsstands Forening.

En rekke markedsboder vil også være på plass i gatene alle dagene.

LES OGSÅ: Hva er åpningstidene under Moelvdager?

Cafebandet har skapt god stemning på Gatetunet før. Torsdag kveld står husbandet klare på scena under Moelvdager.

Mye moro for ungene

– Jeg vil gjerne trekke fram at det er spesielt mange aktiviteter for barna i år, sier Hemma. Sammen bidrar både Moelv Handelstands Forening og deres medlemmer, Ringsaker Kommune, samt lokale frivillige organisasjoner til et rikholdig program gjennom tre dager.

– For barn og barnefamilier vil det blant annet være barneridning og ansiktsmaling, forestilling på biblioteket  og Team Kreativ være kommer også med hoppeslott og andre aktiviteter , forteller Hemma. I tillegg kan nevnes åpen dag på brannstasjonen, friske slag og spark fra Mudo, og frisbeeaktiviteter fra Moelv Frisbeeklubb.

I kommunal regi blir det også gjensyn med Mr. Toons og hans sirkusshow på Gatetunet, lørdag klokka 12. Under Moelvdagene fjor fylte den danske akrobaten Gatetunet med høylydt latter og skrekkblandet fryd. Etter showet blir det sirkusskole med ulike aktiviteter, før Ringsaker Teater entrer scena med et utdrag fra forestillingen «Harabakkgutten».

LES OGSÅ: Mer informasjon om de ulike arrangemententene under Moelvdagene

Ikke bål – men båtparade

Fredag inviterer Ringsaker kommune til det som i år må bli en bålfri Sankthans-feiring ved Mjøsa.

– Siden det ikke blir santhansbål, inviteres det til båtparade på Mjøsa klokka 18. Paraden starter fra Steinvik Camping i retning Skibladnerbrygga. Redningsskøyta vil også være med, forteller Monica Rylander i Ringsaker kommune.

I år som i fjor blir det feiring på den nye Skibladnerbrygga, hvor Nina Steen-Hansen og Daniel Marken holder konsert.
– Vi vil også være på plass med bakeribilen vår denne kvelden, forteller Trude Bergundhaugen hos Baker Kristiansen.

 

Fredag blir det Sankthans-feiring uten bål, men med båtparade og konsert med Nina Steen-Hansen og Daniel Marken.

«Molfrakk» feiring

Flere av butikkene har også trommet sammen til egne aktiviteter hos seg disse dagene. En av dem er Gullsmed Lene Jægersborg, som har mye å feire i år.

-I år feirer jeg 25 år som gullsmed og 20 år med butikk her i Moelv. Vi feiret med kake på selve dagen i mars, men det er nå vi tar den store feiringa. Dette blir ei «molfrakk» med konkurranser og trekninger av flotte premier i butikken hver dag. Også vil det bli uvanlig sjuke priser på mye av det vi har i butikken, smiler gullsmedjubilanten.

LES MER: Gullsmed Lene gjør gamle smykker til nye som aldri før

Dulsrud Klær og Intersport Moelv er andre som har meldt seg klare og har ting på gang i egen butikk.

Lotteri til inntekt for ungdommene i Moelv

Lørdag er Junkyard MC på plass med MC-ustilling. De gjennomfører også et «Give Away»-lotteri, hvor mange butikker har donert flotte premier, slik at all inntekt fra lotteriet vil bli en pengegave til lokale ungdommer i Moelv fritidsklubb.