Mor og datter satser fra innerst til ytterst

11.03.2022

Mona og Ann Kristin Lierhagen kan kle deg opp fra innerst til ytterst i Brumunddal. (Tekst/Foto: Ragnhild Fladsrud)
Mor Mona og datter Ann Kristin Lierhagen satser nå fra innerst til ytterst i Industrigata i Brumunddal. Det gjør de med et viktig budskap.

Klesbutikken Zaraz rundet i fjor 20 år i Brumunddal. Mor og datter Mona og Ann Kristin Lierhagen overtok eierskapet 1. juli 2016. Mona hadde da jobbet der siden 2007.

I fjor høst, etter noen grundige vurderinger, valgte de å hoppe i det og gripe sjansen da  muligheten bød seg til å overta Aller Innerst litt lenger ned i gata.

– Nå kan vi tilby alt du trenger fra innerst til ytterst i de to butikkene våre, sier Mona.

1. november i fjor overtok de Aller Innerst. Her er det butikkens tre ansatte og tidligere eier Elin S. Paalsrud som holder fortet i butikken, med Ann Kristin som daglig leder. Mona styrer skuta og er daglig leder for Zaraz.

– Det er mange kunder og som reiser langt for å handle både hos Zaraz og Aller Innerst og det var viktig for oss at begge butikkene skulle fortsette å være her, sier Ann Kristin.

Undertøy, lastebiler og skogsmaskiner

For Ann Kristin har det alltid vært en drøm å kunne drive noe eget en dag. Butikkinteressen har alltid vært der – i tillegg har hun tatt utdanning i organisasjon og ledelse.

– Det er jo å drive noe eget som er moro. Du jobber for deg selv og det gir en ekstra giv, sier 34-åringen. Hun jobber nå tett med mor Mona med klesbutikken Zaraz og undertøysbuikken Aller Innerst. Som hovedjobb er hun  administrasjonssjef i de to familiebedriftene Lierhagen Skogsdrift og Lierhagen Transport, sammen med far, to brødre og til sammen 21 ansatte.

– Vi kan godt si at det kan være veldig mye forskjellig oppe på skjermen min i løpet av en dag, med alt fra undertøy til nye lastebiler og skogsmaskiner. Jeg har en variert og fin hverdag, smiler Ann Kristin.

Når vårmoten skal vises frem fra innerst til ytterst trår lokale modeller til. Rosa og grønt er begge farger å regne med i år. F.v: Mona Lierhagen, Gunhild Bratberg, Kjersti Hoem og Ann Kristin Lierhagen.

Damegjenger på tur

De to butikkene i Industrigata er populære langt utenfor bygrensa. Ann Kristin kan fortelle om mange damegjenger som tar turen til Brumunddal for å handle hos Zaraz og Aller Innerst. Dette kombineres gjerne med lunsj på spisestedene i byen.

– At de tar turen hit dreier seg ikke bare om å handle i butikkene våre, men også at det har blitt så fint i Brumunddal. Det er gode lunsjtilbud som Matfatet og Bakeriet, i tillegg er det så koselig og fint i byen både sommer og vinter, sier Ann Kristin. Hun berømmer Ringsaker kommune.

– Når vi er ute på messer og innkjøp og snakker med andre nisjebutikker, er det ikke mange som har det som oss. Vi får ofte høre at vi er heldige som har en kommune som satser på utvikling av byen og er opptatt av et godt samarbeid med handelstanden. Vi er heldige, sier Ann Kristin.

– Hvor kommer kundene deres fra?

–  Det er litt overalt, egentlig. Det er mange fra Hamar-området, Stange, Gjøvik, Lillehammer og oppover dalen. Vi har også kunder fra Drammen og Oslo og selvsagt mange ringsakerdamer, sier Ann Kristin.

Flotte damer tro til som modeller når Zaraz og Aller Innerst viste vårmoter i et fullsatt bakeri i Brumunddal torsdag kveld. (Foto: Ann Kristin Lierhagen).

Moteshow med viktig budskap

Torsdag kveld var det fullt hus i Bakeriet i Brumunddal, hvor det var moteshow for de to butikkene.

– Vi har en tradisjon med moteshow på bakeriet to ganger i året, hvor vi viser vårmoter og høstmoter, forteller Mona.

Som del av en bransje hvor det kan bli mye oppmerksomhet rundt hvordan du ser ut, har Mona et budskap hun ønsker å få frem. Kvinneuke eller ei.

– Du er bra nok som du er!

– Vi bruker så mye tid på å tenke på hva andre synes om oss. Det er veldig mye oppmerksomhet på kropp, enten man er yngre eller eldre. Jeg tenker at vi må være glad i og stolt av den kroppen vi har, og være glad hvis man har en kropp som fungerer, sier Mona engasjert.

– Tenker vi på hvem vi gjør ting for. Er det for meg selv eller for alle andre vi gjør alt vi skal eller må. Jeg tenker da både når det gjelder hverdagslivet eller hvordan vi ser ut. Det er så mye fokus på at alt skal være så perfekt. Jeg tror det ville være bra å gi litt mer f – spise god mat, godt drikke og virkelig leve, sier Mona.

Når sju modeller gjorde seg klare til moteshow i et fullsatt bakeri med over 70 gjester, var damer i alle fasonger i alderen 33 til 66 år som var satt på modelloppdraget.

De viste alt fra det aller innerste med undertøy, badetøy, morgenkåper til det ytterst med kjoler, jumpsuits, bukser, gensere og jakker.

Nedenfor finner du noen smakebiter fra moteshowet, som du kan handle i den nye nettbutikken til Zaraz.

Produkter fra nettbutikkene
Regnjakke fra Etage
Zaraz
Regnjakke fra Etage
Topp fra Anemone
Zaraz
Topp fra Anemone
Bukse fra 2 biz
Zaraz
Bukse fra 2 biz
Jumpsuit fra Soulmate
Zaraz
Jumpsuit fra Soulmate
Veske fra Kvitfjell Handbags
Zaraz
Veske fra Kvitfjell Handbags
Kjole fra Gomaye
Zaraz
Kjole fra Gomaye
Kjole fra Gomaye
Zaraz
Kjole fra Gomaye
Jakke fra Soulmate
Zaraz
Jakke fra Soulmate
Jeansblazer fra Gomaye
Zaraz
Jeansblazer fra Gomaye
Kjole fra Ane Mone
Zaraz
Kjole fra Ane Mone
Kjole fra Haust
Zaraz
Kjole fra Haust
Kjole fra Haust
Zaraz
Kjole fra Haust