Nå er det frisbeegolf-feber i Moelv

25.08.2022

Erik Brænden tenkte kanskje det kunne være en god idé å bygge frisbeegolfbane i Moelv. Nå herjer frisbeegolf-febern (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Det klirrer jevnt i de 18 nye frisbeekurvene på Fossen i Moelv. Allerede før den offisielle åpninga av Moelv Frisbeegolfbane, er det klart at Moelv har fått en ny attraksjon.

– Vi inviterte folk til å teste ut bana i sommer. Vi i styret syntes vi satte oss et vanvittig hårete mål da vi tippet på at det kanskje kunne bli spilt 600 runder her i sommer. I løpet av to måneder er det nå registrert 7.000 – 8.000 runder, forteller Erik Brænden, initiativtaker og leder for Moelv Frisbeegolfklubb.

Dette er da basert på tall fra appen UDisc. I tillegg kommer et uvisst antall med de som har spilt men ikke har registrert seg noe sted. Det er sannsynligvis ikke så få det heller.

Kjedet seg voldsomt

Men, la oss ta det hele fra begynnelsen. Hvordan kom dette i gang?

– Det er egentlig litt artig det. Det hele startet under koronapandemien. Det var i mai i fjor at familien Brænden begynte å kjede seg noe helt voldsomt. Vi trengte noe vi kunne finne på. Da tok den ene sønnen vår oss med på frisbeegolfbana og det var jo bare forferdelig morsomt, forteller primus motor Brænden.

Det ble flere turer, som etter hvert involverte både sønner, mor, far, besteforeldre og flere i slekta.

– Vi så jo at dette var en veldig fin aktivitet som hele familien og folk i alle aldre kunne være med på. En veldig fin aktivitet i et folkehelseperspektiv, forteller Erik.

Etter erfaringa med at de alltid måtte kjøre 30 til 40 minutter for å spille, begynte en idé å ta form.

– Kanskje vi kunne få til ei bane her i Moelv, sier Erik, som så gode mulighet i det kommunale skogsområdet ved Fossen skole, hvor den gamle lysløypa nettopp var lagt ned.

For ei drøyt år siden ble Erik Brænden og familien så hekta på frisbeegolf at de bestemte seg at det var en god idé å bygge ei bane i Moelv.

Rask byggetid

På hans og konas bryllupsdag 22. juli i fjor la Erik ut et innlegg på Facebook for å lobbe stemninga for å etablere ei bane i Moelv. Responsen var stor og enormt positiv. Beslutningen ble tatt om å skride til verket. I mai år kom byggetillatelsen og de kunne sette i gang.

– Dette er den raskest bygde frisbeegolfbana i hele Norge, forteller Erik, før han legger til at nå er han ganske forsynt med å bygge frisbeegolfbane for ei god stund.

Det har vært mye jobb, og interessen for å støtte opp å bidra har vært stor både med praktisk arbeid og som sponsorer.

– Vi har en dugnadsgjeng med 30 til 40 personer som har vært med å sette opp anlegget. Vi har også 64 medlemmer i klubben som har ansvar for rydding rundt hver av de 18 kurvområdene. Vi har lagt ned 1.350 dugnadstimer, forteller Erik, og innrømmer at han er glad for å være ferdig nå.

De har søkt og fått midler fra ulike stiftelser og lokalt næringsliv både i Moelv og Brumunddal har bidratt med økonomisk støtte.

– Vi har en sponsor for hvert utkast og flere til, forteller Erik.

Nå er bana ferdig og de har skapt frisbeegolf-feber i Moelv, noe som allerede har blitt en bra ting for flere i nærmiljøet.

Intersport Moelv merker godt at det har kommet et nytt fritidstilbud til Moelv. - Vi har solgt hundrevis av frisbeer i sommer, forteller Tore Skar, sammen med Erik Brænden ved oppvarmingskurven.

Solgt hundrevis av frisbeer

Med ei helt nye frisbeegolfbane på gang, sørget Intersport Moelv for å utvide varesortimentet med litt forskjellig av frisbeegolfutstyr.  Det skulle vise seg å være lurt.

– Vi har solgt hundrevis med frisbeer i sommer, det har vært overraskende mye salg, forteller Tore Skar hos Intersport Moelv, som har trengt påfyll i varebeholdningen i flere omganger for å holde tritt.

– Det har vært mange innom, både lokale kunder fra Moelvområdet og tilreisende fra hele Mjøsdistriktet. Det er folk i alle aldre som kommer innom fra ungdommer, spesielt guttegjenger, men også familier med både barn, foreldre og besteforeldre, forteller Tore.

Brænden kan også fortelle om tilbakemelding fra andre virksomheter som har hatt flere nye fjes innom blant annet for å kjøpe seg både mat og drikke på frisbeegolfbesøk i Moelv.

– Folk på ferietur med bobil og campingvogn har også stoppet her for å spille før de reiser videre, legger han til.

- Prosjektet har fått god støtte av handels- og næringsliv både i Moelv og Brumunddal, forteller Erik Brænden. Tore Skar og Intersport Moelv er en av dem. Hver sponsor har fått navnet sitt på hvert utkaststed, men antall sponsorer er høyere enn 18 kan Brænden fortelle.

Rett utenfor skoledøra

Livlig er det også da vi tar turen innom Fossen skole, som har fått den nye frisbeegolfbana rett utenfor skoledøra.

– Det er folk her fra tidlig om morgenen for å spille nå. Nå har vi besøk av 6. trinn på Moelv skole og Frisklivssentralen har også vært her for å spille frisbeegolf i dag, forteller Elisabeth Stordahl, som er assisterende skoleleder ved Fossen skole.

– Hva synes dere om å ha fått et slik anlegg rett utenfor skoledøra?

– Dette er så fint for oss, all honnør til den kjempejobben som er gjort for å få dette til. Vi har allerede tatt i bruk frisbeegolfbana i undervisninga, samt på uteskoledager og i aktivitetsskolen vår. Nå er dette helt nytt, men vi ser at vi nå kan skape flere arenaer og samle flere generasjoner i skolehverdagen fremover, sier en strålende fornøyd Stordahl. Til slutt ønsker hun bare å  oppfordre alle til å være flinke til å bruke søppeldunkene som er satt ut.

Elevene på Fossen skole og Moelv Skole synes det er kjempestas med den nye frisbeegolfbana i Moelv. I dag var 6. trinn på Moelv skole på besøk på Fossen for å spille.

Offisiell åpning og åpningsturnering

I morgen, fredag 26. august, er det klart for offisiell åpning av Moelv Frisbeegolfbane.

– Det blir snorklipping ved ordfører Anita Ihle Steen, Ulf Storbekk vil spille og jeg vil si noen ord. I tillegg blir det en puttingkonkurranse med en veldig fin premie levert av Intersport, forteller Erik.

Lørdag er det duket for åpningsturnering, hvor proffe og amatører vil spille sammen gjennom hele dagen.

– Påmeldinga er full med 72 deltakere, og vi har i tillegg ni på venteliste. Hit kommer det folk fra hele landet for å spille,forteller Erik.