Istida er inne for karneval, kunstløp og curling

08.02.2022

Det er istid i Ringsaker og denne uka braker det løs med karneval, kunstløp og curling i Brumunddal og Moelv. (Foto: Ringsaker kommune)
Det er istid i Brumunddal og Moelv. Denne uka braker det løs med karneval, kunstløp og curling til glede for både små og store. Finn frem skøytene og bli med!

Istid har vært en tradisjon i Ringsaker siden 2014. Også i år er byene gjort istid-fine og Ringsaker kommune har et opplegg klart med ting som skjer.

Karneval for aller første gang

Nå på torsdag, 10. februar klokka 17 til 19, inviteres det for aller første gang til karneval på isen på den nye skøytebana på Istid-området i Brumunddal.

– Vi håper å se mange små og store i flotte kostymer på isen denne kvelden. Alle som stiller i kostyme, er med i trekningen av flotte premier samlet inn av foreningen Brumunddal sentrum, sier prosjektleder Monica Rylander i Ringsaker kommune.

Juryen som kårer vinnerne og deler ut premier, er ledet av selveste Bolla Pinnsvin. Hun har tatt turen fra Prøysenhuset i ens ærend, og gleder seg til karnevalet.

 

Monica Rylander, t.v, Anne Marthe Aarlien, Henriette Enger, Bolla Pinnsvin og Plamena Dicheva gleder seg, og håper mange møter opp til karneval i Brumunddal på torsdag. (Foto: Ringsaker kommune).

– Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan man kan kle seg ut. Ta det du finner innerst i skapet og ha det gøy, sier produksjonskoordinator Plamena Dicheva fra RingsakerOperaen, som er juryens egen kostymeekspert  under karnevalet.

– Det blir musikk på anlegget og fyr i bålpannene. Det er lagt til rette for at familiene kan ta med seg pølser eller toast til grilling, sier Rylander, som håper på en hyggelig, stemningsfull og fargerik kveld på isen.

Frøken Pimpernell vil også være på plass med varmt drikke og litt å bite i for salg.

Trekningen av premier skjer mellom kl. 17:30 og 18:00.

Kunstløp og curling

De kommende lørdagene, 12. og 19. februar fra 12 til 14, kan du lære litt av hvert på isen i Moelv og Brumunddal.

– I samarbeid med Hedmarken Curlingklubb og HIL Kunstløp er vi glade for å kunne arrangere kurs i curling og kunstløp – helt gratis, frister byutvikler Monica Østenheden i Ringsaker kommune.

HIL Kunstløp er klare med «skøyteskole» for barn, hvor de vil være på plass i Garveriparken i Moelv nå på lørdag, og skøytebana i Brumunddal neste lørdag.

– Skøyteskolen passer for alle og deltakelse er gratis. Det er bare å møte opp med skøyter og hjelm, sier Østenheden.

Hedmarken Curlingklubb, representert ved Jarle Røed, ser fram til å lære bort curling til store og små i Moelv og Brumunddal. (Foto: Ringsaker kommune).

Med på laget er også Hedmarken Curlingklubb, som vil dele av sin ekspertise med «curlingskole» for store og små. Først i Brumunddal nå på lørdag, før de tar turen til Moelv neste helg.

– Curling er en sport som mange kanskje ikke kjenner til fra før, så dette er en gyllen mulighet til å prøve noe nytt, oppfordrer byutvikler Østenheden.

Mer informasjon om hvert arrangement finner du hos Ringsaker kommune (FB) og i aktivitetskalenderen vår her på Hemefra.

Byliv og folkehelse

Istid har altså vært en tradisjon i Ringsaker-byene siden 2014.

– Vi håper at «Istid» oppmuntrer mange til å benytte seg av fasilitetene i byene. At folk vil handle og gå på kafé i sentrum – og at det bidrar til økt attraktivitet, bypuls og bolyst, sier Østenheden.

Satsningen er også et svært viktig folkehelsetiltak.

– Vi har, med Mjøsparken, tre kommunalt drevne skøytebaner. Alle ligger klare for å ta imot små og store skøyteentusiaster. Å stå på skøyter er både morsomt, sunt, kortreist og gratis. Vi håper dette bidrar til at flere familier kommer seg ut og får fine vinteropplevelser i nærmiljøet, sier hun.

Skøyter, ski og alt annet du trenger av sportsutstyr til hele familien kan du låne hos BUA Ringsaker.