Nå skal våren hylles og torg og gater fylles i Brumunddal

28.04.2023

Ventetiden er over. Med Glade-mai dager og sesongåpning skal torget fylles og våren hylles i Brumunddal. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Med den ultimate vårmåneden på gang er det alltid mye å glede seg til i Brumunddal. 4. til 6. mai braker det løs med Glade-mai dager i hele sentrum, og lørdag klokka 12 er det sesongåpning på torget. 

– Glade maidager har vært en tradisjon i over 20 år, hvor målet er å gi en glad start på våren og sommeren. Dette er en tradisjon vi vet folk flest og butikkene setter pris på, sier Frode Dalseng i Brumunddal sentrum.

2000 ballonger

Prosjektlederen i sentrumsforeninga har programmet klart for tre begivenhetsrike dager for god handel og fine opplevelser i Brumunddal.

– Torsdag setter vi igang med stort ballongslipp med over 2.000 ballonger fra taket på Mølla. Her har butikkene i sentrum, på Mølla og i Parkgården bidratt med gavekort og mange andre flotte premier fra sin butikk, forteller Dalseng.

Er du riktig heldig kan du være den heldige som får tak i en ballong med en lapp som forteller om gevinst. Ballongferden vil bli godt ivaretatt med vurdering av både vindforhold og sikkerhet før slipp, og opprydning i etterkant.

Glade mai-dager er viktige handelsdager for butikkene og de shoppingglade. I tillegg vil det også være flere andre gode grunner for små og store til å trekke til sentrum.

Butikker og serveringsstedene i Brumunddal hyller våren med Glade mai-dager. F.v: Sissel Olsen, Frode Dalseng, Monica Kristiansen og Ann Elen Haugen.

Bjørnis og Teddy på utrykning

For de aller yngste ventes det at to pelskledde favoritter på utrykning vil bli godt mottatt.

– Fredag blir det nemlig Blålys-dag på torget, hvor vi besøk av både ambulansetjenesten, brannvesenet og politiet. Hit kommer også den populære brannbamsen Bjørnis og i tillegg tar Petra politibil og Teddy turen fra Hamar, forteller Dalseng.

Det ventes et yrende liv da 19 barnehager i Brumunddal og omegn er invitert til torgs for å hilse på sine pelskledde helter.

Røde Kors vil også være på plass med demonstrasjoner og gode råd og tips om førstehjelp.

Fredag blir det Blålys-dag med hvor du kan treffe den populære brannbamsen Bjørnis på torget i Brumunddal. Her er han avbildet under et tidligere besøk i Moelv.

Trehjulssykler og dukkevogner

Lørdag oppfordres alle generasjoner, fra barn, unge, foreldre, besteforeldre, til å hente fram trehjulssykler og dukkevogner av eldre og nyere dato og møte opp i sentrum.

– Da inviterer vi til vårens vakreste eventyr med trehjuls- og dukkevogn-parade her i Brumunddal. Turen starter fra Mølla og går via Parkgården videre til torget, forteller Dalseng.

Paraden ledes an av Brumunddal Jente- og guttemusikk, som også skal holde konsert på torget lørdag formiddag.

– Brumunddal Jente- og guttemusikk er en viktig medarrangør som også stiller opp med dugnadsinnsats disse dagene. Å involvere lokale lag- og foreninger i aktivitetene våre er noe vi satser på, og vil gjøre mer av fremover, forteller Dalseng.

En lørdag med dur og moll

Lørdag blir en dag med dur og moll, med MC-treff og sesongåpning på torget.

– Vi vil lage tidenes MC-treff med stilige motorsykler, gromme lyder og skikkelig MC-fest i Brumunddal. Nygata stenges av og her vil det bli utstilling av motorsykler i hele gata i regi av den lokale Kawasaki-klubben, som også er en av våre viktige medarrangører i år. GMS Gjøvik vil også være på plass med stand, forteller Dalseng.

Pub’n har også hengt seg på som eksosrype gjennom hele dagen, så her blir musikk med «disko» med rockete DJ på dagen og MC-fest hvor Darkwood Boys spiller fra scena i bakgården på kvelden.

Lars Dølven fr Teknisk drift i Ringsaker kommune er i gang med å gjøre klart fontena på torget til sesongåpninga lørdag 6. mai.

Sesongåpning på torget

Ringsaker kommune har sommerprogrammet klart med konserter på torget både i Brumunddal og Moelv.

Lørdag 6. mai er det klart for sesongåpning av torget i Brumunddal. Det skjer som vanlig, lørdag klokka 12, og i år er det de lokale musikerene i Darkwood Boys som har fått æren av å åpne sommersesongen.

– Nå er jeg i full gang med gjøre ren fontena, også har jeg gått over så vi skal få byttet ut noen lyspærer, så er fontena klar for ny sesong, smiler Lars Dølven fra Teknisk drift i Ringsaker kommune, mens han svinger kosten.

Han skal selvsagt ha oppdraget med å klatre ned under bakken for å skru på vannet i år også.