Nå vil vi bli kjent med hyttefolket på Sjusjøen

08.04.2022

Moelv og Brumunddal satser sammen på nett. Nå lanseres portalen for hyttefolket på Sjusjøen. Bildet er fra lanseringen i fjor høst, med Kokoro, H. Sønes, Zaraz, Bus Stop, Pets Moelv og Gullsmed Lene Jægersborg samlet ved bordet. (Tekst og bilde: Ragnhild Fladsrud)
I november i fjor gikk startskuddet for et historisk samarbeid i Moelv og Brumunddal. Med Hemefra ble byene samlet til ett rike på nett. Nå satser brumunddøler og modøler videre sammen for å nå hyttefolket på Sjusjøen.

– Nå har vi skikkelig lyst til at hyttefolket skal bli bedre kjent med byene våre, sier en samstemt styringsgruppe for Hemefra.

Viktig å nå hyttefolket

Etter første lansering for fastboende ringsaksokninger i november i fjor, skal portalen nå lanseres for deltidsringsaksokningene; altså hyttefolket på Sjusjøen.

– Ringsaker er Norges største hyttekommune, og vi har derfor mange deltidsinnbyggere på fjellet og Sjusjøen. Vi ønsker jo selvsagt at også hyttefolket skal velge å handle lokalt på nett og besøke byene våre for handle, spise og ta del i alt som skjer av koselig småbyliv i byene våre, sier Frode Dalseng, prosjektleder i Brumunddal sentrum AS og leder for styringsgruppa for Hemefra.

– Hvorfor er det så viktig å nå hyttefolket?

– Vi ønsker å vise frem byene våre og alt som finnes her av aktiviteter og attraksjoner. Det vil vi invitere hyttefolket til å bli kjent med og ta del i. Vi har nesten 7.300 hytter i Ringsaker. Dette gjør hytteeierne til en viktig potensiell kundegruppe for de som driver næring i byene våre. Dette gjelder både handel og tjenesteytende næringer. Det er mange med høy fagkunnskap i byene våre, så vi har  stort potensiale i å få vist fram hva vi har å tilby, sier assisterende næringssjef Lill D. Larssen i Ringsaker kommune.

Moelv er den nærmeste byen

Ved porten til fjellet i Moelv ønskes hyttefolket mer enn gjerne velkommen av handelsstandslederen.

– Vi en jo den nærmeste byen, og den fineste vegen til Sjusjøen er jo om Moelv, sier Lene Jægersborg, med glimt i øyet.

Felleskapet om digital handel på nett og en felles satsning mot hyttekundene betyr mye.

– Vi er jo en liten by og det er viktig for oss å nå ut slik at flere får vite om det vi har å by på av god faghandel. Det er fantastisk og veldig gledelig at vi sammen med Brumunddal nå har fått flere butikker på nett i byene våre. Når det kommer til hyttefolket, er det viktig at de har mulighet til å nå oss også utenom åpningstid når de er på veg til og fra fjellet. De kan også finne informasjon når det skjer noe hyggelig i byene våre, noe det ofte gjør, sier Jægersborg.

I løpet av et år gjennomføres det 50 til 60 små og store arrangementer i Moelv og Brumunddal.

– Byene våre er mer enn det folk tror og er vel verdt et besøk, sier byutvikler Monica Østenheden i Ringsaker kommune, som i samarbeid med med Moelv Handelsstands Forening og Brumunddal sentrum AS dro i gang den historiske satsningen med Hemefra i fjor.

Enklere for kunden

Det tas nå flere grep for å gjøre det enklere for hyttefolk i farta å handle lokalt digitalt i Brumunddal og Moelv.

I tillegg til å få bestillingen sendt hjem eller hente den i butikken i åpningstiden på vanlig vis i nettbutikken, blir det nå hentested i hver by; Spar Mjøsbrua i Moelv og Eurospar på Mølla i Brumunddal. Da kan man hente ut forsendelsen på vei til eller fra hytta i dagligvarebutikkens åpningstid frem til klokka 22 på kvelden. I tillegg blir det også mulig å få varene sendt til fjells og hente det ut hos Kiwi Sjusjøen.

– Det utvidede tilbudet for hyttekunder er i første omgang et testprosjekt i en periode, og involverer de fleste av de lokaleide, ikke kjedetilknyttede, nettbutikkene i Brumunddal og Moelv, sier Dalseng.

Hva er Hemefra?

Med Hemefra kan du enkelt handle lokalt digitalt i over 40 nettbutikker i Ringsaker fra sofakroken eller solveggen der du bor – eller på hytta. Hemefra er også en byportal for koselig småbyliv. Her får du vite hva som skjer i byene, og bli bedre kjent med de flinke folka som holder liv i gater og butikkvinduer i byene våre.

Styringsgruppa for Hemefra består av Frode Dalseng og Harald Tungevåg fra Brumunddal Sentrum AS, Lene Jægersborg og Janne Hemma fra Moelv Handelsstand og Lill Larssen og Ragnhild Fladsrud fra Ringsaker kommune.