Nytt rekordår og byggeplaner for Mølla storsenter

07.01.2022

2021 ble nok et rekordår for Mølla storsenter i Brumunddal. Nå gleder senderleder Harald Tungevåg å ha et påbygg klart i løpet av 2022. (Foto og tekst: Ragnhild Fladsrud)
2021 ble nok et rekordår for Mølla storsenter og senterleder Harald Tungevåg. Nå blåses det liv i byggeplanene, med mål om å ha et påbygg på plass i 2022.

– Vi trodde rekordåret 2020 skulle bli vanskelig å toppe, men aldri har vi hatt flere handlende kunder og større omsetning enn i 2021, sier senterleder Harald Tungevåg i Mølla storsenter, som altså kan notere seg nok et rekordår for kjøpesenteret midt i Brumunddal sentrum.

Nærmer seg 500 millioner

– Vi har hatt fire prosent økning både i total omsetning og antall handlende kunder i 2021, sier en takknemlig og glad Tungevåg. Han tror både sentrumsbeliggenheten, god tilgjengelighet, gratis parkering og oppfordring til lokal handel bidrar til rekordtallene.

I 2020 omsatte kjøpesenteret midt i Brumunddal sentrum for 467 millioner kroner. Nå ligger det an til 485 millioner kroner. Antall besøkende var 1.854 925. Nær 1,4 millioner av disse dro kortet og handlet. Dette er en økning på 60.000 i forhold til «normal-året» 2019.

Smertegrensa er nådd

– Ved starten i 2010 var drømmen å få til et kjøpesenter som omsatte for 350 millioner kroner i bygningsmassen vi hadde til rådighet, sier Tungevåg. Med omsetningstall som nærmer seg 500 millioner kroner, må man trygt kunne si at den drømmen er oppfylt.

Smertegrensa er også nådd. For lengst.

– Vi har sprengt kapasitet både for antall butikker og hvor mye mer det er mulig å omsette i dagens lokaler, mener Tungevåg.

 

Senterleder Harald Tungevåg forteller om et kjøpesenter som nesten holder stand, sammenlignet med fjoråret. (Arkivfoto)

Påbygg i løpet av 2022

Planene om en utvidelse av senteret har vært på tale i flere år. Nå sparkes det liv i byggeplanene, som ble satt på hold da pandemien slo til 12. mars 2020.

–  I løpet av 2022 er planen å utvide med et påbygg. Vi håper dette kan stå ferdig til julehandelen starter, forteller senterlederen.

Gårdeier Tema Eiendom/NAF Gårdene er i gang med planlegginga av utvidelsen. Dagens lokaler er på 12.000 kvadratmeter og det er snakk om et påbygg på 800 kvadratmeter, som ikke vil medføre endringer på gateplan.

– Med påbygget kan vi endelig begynne å legge kabalen med å flytte på butikker for å gi større og bedre lokaler for de som har hatt ønske og behov dette. I tillegg vil det også kunne gi plass til to til tre nye leietakere, sier Tungevåg, som har flere aktører som gjerne ønsker seg inn på senteret.

– Slik det er nå har vi ikke noe ledig kapasitet, alt er fylt opp, sier Tungevåg, som har et spennende år i vente i sitt tiende år som senterleder.

Rekordår for klær, sko og tekstil

Det har vært god vekst for alle bransjer på senteret i 2021. For en bransje er det spesielt gledelige tall.

– Klær, sko og tekstil som ble svært skadelidende i 2020, har gjort det bra i 2021. For våre sju butikker i denne bransjen har vi hatt en omsetningsøkning på 15 til 20 prosent. Totalt sett det beste året vi har hatt for denne bransjen på senteret, sier Tungevåg.

Etter et beintøft 2020 ble 2021 ble det et rekordår for klær, sko og tekstil-bransjen på Mølla Storsenter. Dette er butikksjefene Vivi-Ann Lorentzen hos Zikki, Nora Johansen hos Zavanna og Marianne Eriksen hos Match glade for.

Senterlederen trekker spesielt fram Match, som har hatt en omsetningsøkning på drøye 30 prosent.

– Det har vært gøy. Vi har gått i pluss hver måned. Sammenlignet med 2019 var vi opp en million kroner i omsetning i 2021. Det er vi veldig fornøyde med, sier Marianne Eriksen.

Eriksen tok over som butikksjef for Match i Brumunddal i februar i fjor. Hun kom da fra Match på Maxi på Hamar, en butikk som ble besluttet nedlagt fra sentralt hold. Butikken gikk bra, men kjeden skulle kun ha én butikk i Hamar.

Må tenke positivt

Zavanna og Zikki er andre butikker, som har hatt god vekst og er glade for en opptur i 2021.

– Både vi i Brumunddal og Zavanna som kjede har hatt god vekst i 2021. Nå føles det trygt og godt å vite at man kan gå til arbeidsplassen sin, sier Nora Johansen, som ble butikksjef for Zavanna-butikken i Brumunddal kort tid etter at hun begynte å jobbe der i 2016.

Et bra 2021 gjør godt å ha med seg framover. Pandemien påvirker fortsatt hverdagen for oss alle og usikkerheten for tida framover er stor. Spesielt for alle som kjemper for virksomheten og arbeidsplassen de har satset alt på.

– Vi må jo bare se positivt på det og håpe på det beste. Vi står han av, som vi sier nordpå, sier Vivi-Ann Lorentzen, som driver Zikki, som er av senterets selvstendige, ikke kjedetilknyttede, butikker.

–  Med så få dager inn i det nye året kan vi ikke konkludere med noe, men vi kan si at det har vært en god start med omsetningsøkning på seks prosent, sammenlignet i fjor, sier Tungevåg.