Sammen på nett i Moelv og Brumunddal

05.11.2021

I dag lanseres ni nye nettbutikker og en felles nettportal for Brumunddal og Moelv. (Foto: Ragnhild Fladsrud)
I dag er en stor dag for handelsnæringa i Brumunddal og Moelv. Med ni nye nettbutikker og en felles nettportal gjøres et skikkelig digitalt løft for byene i Ringsaker.

Med den nye nettportalen Hemefra har byene i Ringsaker fått et digitalt rike hvor Moelv og Brumunddal står sammen på nett. I tillegg lanseres også ni helt nye nettbutikker.

Ni nye nettbutikker

– Dette er en stor dag. På hemefra.no kan du nå enkelt finne fram til over 40 butikker hvor du kan handle lokalt, digitalt, sier prosjektleder Frode Dalseng i Brumunddal sentrum AS.

De nye nettbutikkene som lanseres i dag er Bus Stop, Frøken Pimpernell, Gullsmed Lene Jægersborg, H. Sønes, Kokoro, Marguerite Skintonic, Matfatet, Pets Moelv og Zaraz.

Etter hvert vil det også komme to nye nettbutikker til, samt relansering av en eksisterende.

Brumunddal og Molev har fått flere nye nettbutikker og Hemefra som ny felles netthandelsportal: Robert Krokengen, f.v og Hege Kamperud fra Kokoro, Stein Sønes fra H.Sønes, Mona og Ann Kristin Lierhagen fra Zaraz, Trine Stensrud fra Bus Stop. Foran: Gullsmed Lene Jægersborg, Vilde Torpen og Jacqueline Bergsmark fra Pets lanserer alle ny nettbutikk i dag.

Løfte byene på nett

I 2021 er det liten tvil om at både internett og netthandel har kommet for å bli. Koronapandemien har for alvor bekreftet hvor viktig det er å være tilstede på nett når butikkdøra stenges. Dette ga grobunn for å satse på et skikkelig digitalt løft for Moelv og Brumunddal; Prosjekt Nettby.

– Nå blir det enklere for folk å handle lokalt, enten man vil oppsøke butikken som før eller om man vil handle lokalt, digitalt på nett, sier Dalseng.

Hemefra eies av Moelv Handelsstands Forening og Brumunddal sentrumsforening AS. Gjennom Ringsaker Vekst har Ringsaker kommune bidratt med 250.000 kroner, til utvikling av ny  nettportal samt støtte til nye nettbutikker. Ringsaker kommune har også ansatt en digital innholdsprodusent i et års vikariat for å skape liv i portalen.

–  Portalen skal inspirere til handel, men vi skal også fortelle de gode historiene og la deg få vite hva som skjer av koselig småbyliv også, sier digital innholdsprodusent Ragnhild Fladsrud i Ringsaker kommune.

Hemefra kan du også følge på Facebook og Instagram.