Satser for fremtida på Steinvik Camping

15.07.2022

Raymond Henriksen og Victorya Kvelstad ruster seg for framtida på Steinvik Camping. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Raymond Henriksen og Victorya Kvelstad satser for fremtida på Steinvik Camping i Moelv. Og alle er velkommen på besøk!

– Jeg er tredje generasjon campingplasseier og tok over her for ni år siden. Det var bestefaren min Konrad som i 1959 fikk tilbud om å starte opp campingplass i Steinvik og var i gang her fra 1960. Før dette hadde han et tilbud med noen telt litt lenger inn i vika her, forteller Raymond Henriksen (36).

Trodde ikke helt på camping

I følge barnebarnet hadde ikke bestefaren helt trua på at den nyvunnende campingbobla ville vare.

– Han trodde ikke det kom til å slå helt an, og at det bare var noe som var litt i vinden og ville gå over. Han valgte derfor å gjøre en del enkle løsninger i utviklinga av campingplassen i starten. Han ga faktisk også fra seg en del av arealet, hvor det nå er boliger i dag, sier Raymond.

Steinvik Camping har vært en familiedrevet campingplass gjennom 62 år. Den ble startet opp av Konrad Henriksen i 1960, sønnen Frode tok over i 1995 og tredje generasjon Raymond overtok i 2013.

62 år senere er barnebarnet Raymond i gang med sin tiende sesong som eier av campingplassen.

– Det har vært mye etterslep å ta etter. Alt vi får til overs går til vedlikehold og oppgradering campingplassen for å satse og bygge et livsverk i årene framover, sier campingplasseieren. Han overtok campingen i 2013 etter at faren Frode gikk bort i 2012. Han hadde da drevet campingen siden 1995.

Satser spesielt på barnefamilier

I fjor ble lekeområdet oppgradert til en stor og fargerik lekeplass, som målgruppa setter stor pris på.

– Vi satser spesielt på å legge til rette for barnefamilier.  Når vi er ute å reiser selv er det jo mer liv og kos når det er unger leker og koser seg. Vi synes det er det som gjør det ekstra koselig på en campingplass, sier Victorya Kvelstad.

Victorya fant kjærligheta med campingplasseieren Raymond og har vært med på campinglivet siden 2017.

– Jeg hadde lite erfaring med camping fra før. Jeg er opprinnelig byjente fra Stavanger, så har jeg bodd 15 år i Tromsø. I 2012 kom jeg til Hamar. Med en gang jeg gikk av toget kjente jeg den rene og gode varmen og ingen vind. I tillegg har du vannet med Mjøsa. Da tenkte jeg bare at her vil jeg bo, forteller rogalendingen.

– Nå bor vi helt ned til mjøskanten her på campingen, jeg kunne ikke ha det bedre, smiler hun.

- Vi elsker hoppeputa, sier Sara Lindokken (10) og Marita Sæther Kvelstad (8). De er blant de mange små som storkoser seg i lekeparken på Steinvik Camping i Moelv.

Mange nye døgnplasser

De har gjort flere oppgraderinger foran årets sesong.

– Vi hadde 20 små hytter fra 1960-1970-tallet, som var i veldig dårlig forfatning og uten innlagt vann. Disse har vi nå revet og gjort nødvendig grunnarbeid, slik at vi nå får cirka 35 nye døgnplasser å tilby i sommer, forteller Raymond.

Campingen ved Mjøsa i  Moelv har cirka 70 fastboende campinggjester med helårsplass, samt omtrent  tilsvarende med døgnplasser etter de siste oppgraderingene.

– Vi har også gjort om noen tidligere faste plasser nede på «ødden», slik at man også kan få døgnplass helt nede ved Mjøsa. Det lille ekstra med en fin plass rett ved vannet med utsikt rett utover Mjøsa er også noe tilreisende turister gjerne ønsker seg, så da må vi legge til rette for det, sier Raymond, som har fem slike plasser å tilby i år.

Raymond og Victorya investerer alt de har til overs for å ruste familiebedriften for fremtida. Fem nye eksklusive døgnplasser i mjøskanten på "ødden" håper de vil friste litt ekstra i sommer.

Alle kan komme

Campingen har gjester fra både fjern og nær, men merker at det fortsatt sitter litt inne for  lokalbefolkningen å benytte tilbudene som finnes på campingplassen.

– Det henger nok fortsatt igjen fra gammelt at campingplassen var stengt for andre enn campingplassens gjester. Slik er det ikke lenger. Vi vil derfor gjerne få fram at det er lov for alle å komme hit og bruke tilbudene og være med på aktivitetene vi har her, som lekeparken, restauranten, kiosken og lån av tråkkebåt, sier Raymond.

– Vi prøver jo også å finne på litt aktiviteter, sier Victorya.

Gjennom sommeren vil Strandstua være åpen hver dag, som en restauranttilbud ved Mjøsas bredd i Moelv. Det vil også være stort ukentlige aktiviteter med trylleshow, trubadur, samt quiz, som både campinggjester og lokalbefolkningen er velkomne til å være med på.

– Barna kan også komme å prøve seg som detektiver i Detektivbyrå nr. 2, og dra på detektivjakt og løse en campingplasstyverigåte. Alle som fullfører får et bevis på at de er en kvalifisert detektiv. Det er forfatter Jørn Lier Horst og illustratør Hans Jørgen Sandnes som står bak opplegget, forteller Victorya.

Campingplassen har også restauranten Strandstua ved Mjøsas bredd. Her blir det trubadurmusikk i helgene og ukentlig quiz gjennom sommeren. Victorya og Raymond sammen med kjøkkenansatt Grete Lindokken.

Håper på en god sommer

Foreløpig er det en litt rolig start på sommeren for campingplassen i Moelv, sammenlignet med de to foregående koronaårene som var veldig gode år.

– Det blir spennende å se hvordan det blir med en normal sommer igjen. Vi har mer belegg enn i 2019, men det er fortsatt en del hytter som er ledig, sier Raymond. Etter pandemiens restriksjoner erfarer han at det tar tid før hytteleie for arbeidstrafikk tar seg opp igjen, noe som er viktig trafikk utenom høysesongen i sommerhalvåret.