Sommeren er på vei til Mjøsparken i Brumunddal

10.06.2022

Etter måneder med forberedelser er Mette Storsveen og City Mjøsparken klare for tredje sesong med uteservering ved Mjøsas bredd i Brumunddal.

Mjøsparken er ei populær sommerperle som trekker folk både vannveien og motorvegen til Mjøsas bredd i Brumunddal. Og nå er det endelig sommer. Fra neste helg starter sesongen for fullt på uteserveringa hos City Mjøsparken – og i pinsa åpnet nytt kiosktilbud som skal holde sving på sakene ved mini-golfbana.

Tredje sesong

Restauranten City Meet & Eat i Brumunddal er nå klare for sin tredje sesong med uteserveringstilbudet City Mjøsparken.

– Vi gleder oss veldig. Det skal bli godt med en normal sommer uten restriksjoner og meteren. Det har vært utfordrende de foregående årene, sier Mette Storsveen. Hun er daglig leder for tapasrestauranten i Brumunddal.

Uteserveringa i Mjøsparken har allerede vært i gang med begrenset meny og  godværsåpningstider siden påske.

– Etter skoleslutt, altså fra 18. juni vil vi ha åpnet hver dag, sju dager i uka. Da starter vi også opp med full sommermeny, sier Storsveen.

 

Etter godværsåpent på helg siden påske, starter sesongen på uteserveringa til City Mjøsparken for fullt neste helg. (Foto: Ringsaker kommune).

Sesongstart i januar

Det var lite som minnet om sommer da restauranten startet forberedelsene til sommersesongen.

– Vi begynte med ansettelser for å få på plass bemanning i slutten av januar.  Vi har cirka 15 ansatte i alderen 17 til 35 år i drifta av City Mjøsparken. Flere har vært med tidligere og ønsker å gjerne å være med videre, så det har gått veldig greit å få tak i folk i år, sier Storsveen.

Det krever sine forberedelser å skulle drive et serveringsted fra en innebygd foodtruck, som tilbyr ganske enkle kjøkkenfasiliteter med begrensede kjøle- og stekefasiliteter.

– Det er jo ikke noe større enn ei campingvogn og vi har maks 1,5 meter å gå på bak disken. Det er et puslespill å få organisert varer og matlaging. Samtidig må vi ivareta matsikkerhet, forteller Storsveen.

Wraps er en av rettene som må gjøres klar et annet sted før de kan serveres fra foodtruck'n hos City Mjøsparken.

Steinsovnsbakt brød og cookiedeig

Mange vil gjerne ha litt å bite under parkbesøket, så det går store mengder mat gjennom sommeren. Mye må gjøres klart på forhånd.

– Allerede ved påsketider startet vi jobben med å steke opp stor mengder med steinovnsbakt brød. Dette lager vi fra bunn og brukes til toastene våre. Vi lager også opp store mengder cookiedeig. Alt fryses ned og tas opp for å gjøres klart i foodtrucken. Dette arbeidet blir gjort på storkjøkkenet vårt i Hafjell, da vi har begrenset med plass både til produksjon og lagring her på kjøkkenet i Brumunddal.  Slik som wraps smører vi og gjør klart i restauranten her i Brumunddal og kjører det ned til Mjøsparken hver dag gjennom sommeren. Er det ekstra mye folk blir det flere turer med påfyll gjennom dagen, forteller Storsveen.

– Nytt i år er at vi også vil ta i bruk ei grillbu ved siden av foodtrucken slik at vi også har mulighet til å holde spesielle grillkvelder på helgene med nygrillet kjøtt og spare ribs, forteller Storsveen, som nå gleder seg til en sommer hvor de kan sette flere ønsker for drifta ut i live i enn før.

– Det er også mulig å bestille tapas levert fra restauranten, for grupper til  sommeravslutning, eller andre tilstelninger. Dette har vi hatt litt av, sier Storsveen, og legger til at dette gjerne kan være fint å kombinere med et Skiblander-stopp i Brumunddal.

 

 

 

Sesongen er i gang på minigolfbana i Mjøsparken. Her møter du Helene Harefrøken, Bolla Pinnsvin fra Prøysenland og kjente landemerker fra Ringsaker. (Foto: Ringsaker kommune).

Underholdning i helgene

City Mjøsparken vil også ha live underholdning fast hver lørdag fra 2. juli til 13. august. De vil i tillegg ha noen konserter på fredager og også dagkonserter på lørdager innimellom, men dette vil ikke bli av riktig så fast art og vil være væravhengig.

Følg med hos City Mjøsparken på Facebook for informasjon. 

Restaurantdriveren er glad for muligheten de har fått til å ha et serveringstilbud i Mjøsparken.

– Det gir et ekstra bein å stå på til virksomheten, det hjelper oss å stå stødigere gjennom resten av året. Vi kan da opprettholde å ha våre ansatte i jobb gjennom hele vinteren, sier Storsveen.

Minigolf og godteri

I pinsen åpnet det også en ny kiosk i Mjøsparken som drives av det lokale firmaet Godterigubben AS. I kiosken får du kjøpt is, brus, kaffe, popcorn, sukkerspinn og ulike typer godteri. Etter hvert blir det også salg av slush.
Kioskvognen er plassert like ved minigolf-banen og har også ansvar for utlån av minigolf-utstyr.
– Kioskvognen hadde en fantastisk åpningsdag 2. pinsedag, med fullt av folk i parken som satte pris på å få kjøpe kioskvarer. Vi holder åpent hver dag i sommer fra kl. 11.00 – 19.00, sier Maie Øverli.
På dager med mye regnvær vil kiosken holde stengt.
Maie Øverli i den nye kiosken i Mjøsparken. Her får du i sommer leid utstyr til mini-golfbana og kan holde hodet kaldt og blodsukret stabilt med godsaker som is, brus, kaffe, popcorn, sukkerspinn og annet godteri underveis. (Foto: Ringsaker kommune)

Kort vei til sentrum

Er du på besøk i Mjøsparken er det heller ikke lange veien til Brumunddal sentrum. Ta turen gjennom Mjøsporten og rusle opp gjennom Elveparken, som er en opplevelse i seg selv, før du møter på gode shoppingmuligheter og koselig byliv i Brumunddal sentrum. Her er det også noe å oppleve i sommer. Hver lørdag klokka 12 sommeren igjennom er det minikonserter og ting å oppleve på torget i Brumunddal.

Mjøsparken i Brumunddal har egen nettside og kan også følges på Facebook eller Instagram.