Trine og Mona vekker matlysta med moteshow sammen for første gang

13.10.2023

De to gode naboene, Mona Lierhagen hos Zaraz (t.v) og Trine Stensrud hos Bus Stop vekker Matlyst-appetitten med moteshow.
- Nå vil vi være med på moroa vi også, sier Trine Stensrud og Mona Lierhagen. De to gode klesbutikknaboene i Brumunddal går for første gang sammen for å vekke appetitten til Matlystfestivalen med moteshow på Bakeriet i Brumunddal. Det er stas i ei tid det er viktig å stå sammen.

Torsdag braker det løs med høstens store begivenhet i Brumunddal. Matlystfestivalen arrangeres i år for sjette gang og vorspielet starter allerede på onsdag.

Appetitt-vekker med moteshow

– Onsdag kveld inviterer vi til vorspiel med moteshow på Bakeriet i Brumunddal. Det gleder vi oss skikkelig til. Dette håper vi kan bli en årlig ting i forbindelse med Matlystfestivalen, forteller Trine Stensrud fra Bus Stop.

Tospannet i klesbutikkene Bus Stop og Zaraz har også fått med seg H. Sønes, som setter prikken over ien med matchende briller og solbriller. Det utelukkes ikke at det kan komme noen godbiter fra undertøysbutikken Aller Innerst også.

– Vi tenker jo at skal du ut å spise og kose deg på Matlystfestivalen, har du kanskje lyst til å ha på noen pene klær og vil gjerne ha litt nytt også, sier Mona Lierhagen hos Zaraz.

Sissel Olsen på Bakeriet i Brumunddal varter opp med godt å spise og godt i glasset under moteshowet. (Foto: Ringsaker kommune)

Mona og Trine presenterer et ganske uformelt moteshow hvor modellene vil gå rundt blant gjestene. Slik får de mulighet til å se nærmere på og kjenne på materialene i klærne. Bakeriet i Brumunddal sørger for både godt å spise og bobler i glasset denne kvelden.

– Etter at moteshowet er slutt, vil butikkene våre være åpne for en handel, forteller Mona.

Dette blir altså en mulighet til å bli med på motene i de to lokale butikkene, og få inspirasjon til både hverdags- og festantrekket til julebord og andre begivenheter utover høsten og vinteren.

Snart fullt hus

Det ser ut til at folket har god apetitt på motene, for de 60 gjesteplassene er i ferd med å fylles opp.

– Vi har nå bare noen få plasser igjen, forteller en strålende fornøyd Trine.

Om du ikke er blant de heldige som har fått ordnet deg en plass, kan de to damene love at de vil ha gode tilbud å varte opp med i butikkene under festivaldagene også. Dette vil nok gjelde flere av butikkene i sentrumsgatene, og også på Mølla Storsenter, hvor det vil være kampanjedager med «Først til Mølla» under festivalen.

– Vi må være kreative og benytte alle muligheter vi har til å vise oss fram nå, sier Trine, som jobber flittig med å vise seg fram både butikk og nettbutikk.

Samarbeid er viktig

– Vi har hatt en tradisjon med å ha moteshow på Bakeriet i Brumunddal både vår og høst. Dette var noe vi startet med i samarbeid med Sissel da bakeriet åpnet her i Brumunddal for ti år siden, forteller Mona.

Nå har også nabo Trine blitt med på laget for første gang.

– Vi står i krevende tider nå, og det merker vi. Derfor er det viktigere enn noen gang å stå sammen som gode samarbeidspartnere og kollegaer, og benytte mulighetene vi har til å vise oss fram og hva vi har å by på. Matlyst trekker mange besøkende til Brumunddal, og er en mulighet vi ikke kan la gå fra oss. Vi ønsker å bidra,  sier Trine.

For hvert år som går blir de besøkende til Matlystfestivalen stadig flere. I fjor fyltes spisesteder, gater og torg med omtrent 10.000 besøkende i løpet av de tre festivaldagene. De to butikkdriverene med langt fartstid i Brumunddal, håper at både lokale og tilreisende også vil sjekke ut lokal handel under festivaldagene med mat i sentrum.

– Vi har et godt utvalg av klær til damer i alle aldre i Brumunddal. Jeg vil si at vi er flinke til  å ikke gå hverandre i næringa, og i stedet utfylle hverandre med ulike merker i de forskjellige butikkene i sentrum og på Mølla Storsenter. Dette gjør at selv vi har et lite sentrum, har vi virkelig mange flotte butikker som gir kundene mye å velge i, sier   Trine.

Med 10.000 besøkende på tre festivaldager gir Matlystfestivalen livlige dager i Brumunddal. (Foto: Ringsaker kommune)

Festival for hele Brumunddal

Festivalsjef Monica Østenheden i Ringsaker kommune hilser moteshowet varmt velkommen til festivalbordet.

– Det er viktige mål for oss at Matlystfestivalen skal vokse og at den skal handle om mat. Etter seks år er veldig artig å se vridningen til at det nå er hele Brumunddal som arrangerer Matlyst. Vi ser at arenaene som er med, og også bransjene rundt begynner å bli mer lekne rundt festivalen. Allerede tidlig på året hadde vi ei kjempefin arbeidsøkt med handelsstanden om hvordan de kan nytte seg av denne viktige anledningen som samler mange folk i Brumunddal. Dette har de virkelig tatt grepet om i år,  sier festivalsjefen.

– Hvorfor er det viktig?

– Dette er viktig på mange måter. Matlystfestivalen skaper oppmerksomhet rundt serveringsstedene våre, og betyr kroner i kassa for en bransje som har opplevd veldig tøffe tider de siste årene. Vi ser også at matmarkedet på lørdag er en kjempedrivkraft for tilreisende og dagsturisme, som gjør festivalen til et et viktig tilskudd i destinasjonsutviklinga vår i Brumunddal. Matlystfestivalen er et godt bidrag til økonomien i enkeltbedrifter. I tillegg bidar det til å skape samhold og vekke kreativitet hos ulike aktører til å finne måter å bidra til festivalen på, sier Østenheden.

Hva skjer under Matlyst?

Fra 19. til 21. oktober braker det altså løs med årets Matlystfestival. Lurer du på hva som skjer under festivaldagene?

Her finner du programmet for Matlyst 2023 i Brumunddal.

Sjekk også ut tips til en fine festivaldager sammen med din kjære, venninnegjengen eller kanskje en lørdagstur med guttegjengen. Det er også laget en egen oversikt for deg som er glad i musikkopplevelser.

Ellers er det selvsagt masse anne moro som passer for små og store.