Full «match» og rett til topps for Marianne

25.03.2022

Marianne Eriksen har hatt en pangstart som butikkleder for Match på Mølla. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
I februar i fjor begynte Marianne Eriksen som butikkleder hos Match på Mølla Storsenter. Nå har hun brakt butikken til nye høyder, og gått rett til topps som Møllamester på første forsøk.

Marianne Eriksen, fikk seg en skikkelig overraskelse på morgenkvisten denne uka. Under årsmøtet i senterforeningen på Mølla, var det nemlig Match, butikken hun er sjef for, som ble utropt til «Møllamester 2021.

Rett til topps

– Jeg fikk litt sjokk, dette hadde jeg ikke forventet. Det er det største jeg har opplevd gjennom mine år i butikkbransjen, stråler Marianne. 40-åringen fra Furnes begynte i jobben som butikkleder 1. februar i fjor.

Et år senere kan hun notere omsetningsrekord og butikkens beste år noensinne på Mølla. Hun har også gått rett til topps som Møllamester på første forsøk, også dette for første gang i kjedebutikkens tid på kjøpesenteret.

– Møllamester er en oppmerksomhet vi gir til den butikken som har best prosentvis vekst i omsetning gjennom hele året. Vi kårer også en Møllamester for hver måned, forteller senterleder Harald Tungevåg.

Match var månedsvinner en gang, og holdt seg ellers på pallen gjennom året. Det ga det beste resultatet til slutt.

Opptur for tekstilbransjen

2020 var, som kjent et blytungt år for tekstilbransjen.

– Det er veldig hyggelig at det nå er bevegelse i tekstilbransjen igjen, sier Tungevåg. Mølla kan skilte med mer enn bare bevegelse. Her ble det satt omsetningsrekorder og tosifrede prosentvise økninger hos flere i 2021. Best i klassen var altså Match og Marianne med økning på over 30 prosent.

– Dette er bare så gøy og stort å oppleve. Jeg må også få sagt at jeg er veldig glad i teamet mitt her på Match. Jeg kunne ikke gjort jobben uten dem og deres hjelp og støtte, sier en takknemlig Marianne, som har fire hel- og deltidsansatte med seg på laget.

Senterleder Harald Tungvåg kunngjorde for aller første gang Marianne Eriksen og Match som senterets Møllamester 2021.

Fulgte drømmen

Marianne har vært innom både dagligvare, bakst og kino i sitt arbeidsliv. Så bestemte hun seg for å satse på drømmen hun hadde båret på så lenge. Hun ville jo jobbe i klesbutikk.

– I 2007 gikk drømmen i oppfyllelse da jeg fikk jobb hos Match på Maxi storsenter på Hamar, forteller hun.

To år senere ble hun butikkleder, en stilling hun hadde fram til januar 2021. Den populære butikken gikk bra og de hadde planer utvidelse. Det som videre skjedde kom derfor som lyn fra klar himmel.

– Det ble besluttet at butikken skulle legges ned da leiekontrakten gikk ut i slutten av januar. Alt skjedde kjempefort og det var et sjokk og ikke forventet i det hele tatt, forteller hun.

Dette var en beslutning fra sentralt hold, da kjeden kun skulle ha en butikk i Hamar.

Lykkelig som liten

Til alt hell var det en ledig stilling som butikkleder for Match-butikken i Brumunddal. Denne fikk Marianne.

– Tror du det kan være noen på Hamar som angrer seg nå?

– Jeg håper da det, sier hun med glimt i øyet etterfulgt av latter. Hun forsikrer om at det ikke er noen sure miner. Kanskje speiler favorittfargen rosa en personlighet som liker å se lyst på ting?

– Nå i ettertid er jeg veldig glad for det som skjedde. Det har vært veldig koselig å komme hit til Brumunddal. Mølla er et fint sted å jobbe og det er veldig mange hyggelige folk som jobber her. Jeg har også fått utvikle meg og lært så mye gjennom dette året. Jeg har nok blitt litt mer selvstendig i mine valg, ved å jobbe i en mindre butikk med færre ansatte, forteller butikklederen, som forsetter å øke på så langt i 2022 også.

Akkurat nå er hun ganske så lykkelig som liten i Brumunddal.

– Nå må jo målet være å toppe 2021, sier hun.

Les også: Nytt rekordår og byggeplaner for Mølla storsenter