Gavekortene fløy ut døra i Moelv

14.01.2022

Gavekort har stått høyt oppe på ønskelistene til jul i mange år. Aldri har så mange funnet Moelvkortet under juletreet, som den jula vi nettopp har lagt bak oss.

– Vi har aldri solgt så mange Moelvkort som vi gjorde i desember, sier Lene Jægersborg, leder i Moelv Handelsstands Forening.

Nær dobling fra 2020

Lene Bergo og Innsia er for tida den eneste butikken som utsteder gavekortet i Moelv. Hun kunne gjøre opp en ganske så hyggelig status med 700 solgte gavekort for til sammen 600.000 kroner i løpet av desember. Dette er nær dobling fra 2020, hvor det ble solgt 400 gavekort med samlet verdi på 400.000 kroner.

– Det har vært mange bedrifter som har kjøpt til sine ansatte, og folk har vært veldig opptatt av at de skal bruke pengene sine lokalt også i form av gavekort, sier Bergo. Med et totalsalg på 1.517 gavekort gjennom året, er det liten tvil om desember virkelig er høysesong for gavekortkjøp.

Uten å si noe galt om karas handleevner. Butikkeieren skjønte raskt hva de aller fleste av dem var på jakt etter, når de kom inn døra til interiørbutikken i desember.

– Det var egentlig bare å spørre hvor mye gavekortet skulle være på med en gang, sier hun med et lurt smil.

Stor suksess også i år

Lokal handel har fått befestet en god posisjon i folks bevissthet gjennom snart to år med pandemi. Med Moelvpotten, som ble gjennomført for andre gang ble det ekstra fart på sakene.

– Fra 2.300 innleverte kort i 2020 økte vi til nærmere 3.200 i 2021, sier en svært fornøyd handelsstandsleder Jægersborg. Et «lodd» i trekninga innebar at man handlet for minimum 300 kroner i fire ulike butikker. Dette betyr at  kampanjen har bidratt med minst 3,8 millioner kroner i klingende mynt til butikkene som deltar.

– Dette er vi kjempefornøyde med, sier Jægersborg. Moelvpotten har også bidratt til nye medlemmer i handelsstandsforeninga.

Trekker folk til Moelv

– Moelvpotten betyr veldig mye. Det blir jo til at folk plukker med seg litt ekstra for å nå beløpsgrensa, erfarer Bergo hos Innsia. Hun kan med sikkerhet si at dette er et opplegg som har lokket både brumunddøler til å krysse bygrenser og biringer til å ta turen over brua.

Også for tilreisende fra andre steder, som kanskje bare hadde tenkt seg innom en bestemt butikk, har det blitt til at de har tatt seg en runde og kanskje handlet flere steder for å få fylt opp kortet sitt.

Viktig samhold

Dagfinn Dulsrud og Geir Olsen Bye hos Dulsrud er også full av lovord om satsningen.

– Moelvpotten er genial. Det er nok mange som kommer til å ta etter den, tror de to. At det er mulig å få det til i en liten by som Moelv, tilskriver de et godt samhold og at veldig mange av butikkene er medlem av handelsstandsforeninga.

– Det er samholdet som styrker Moelv og gjør at vi får til dette, fastslår de to.

Før jul ble det trukket ut tre vinnere av Moelvpotten. Anne Berit Sveen vant hovedpremien, mens Haldis Hersjedal og John Skjeltorp fikk andre- og tredjepremie.