Lene seiret med snøkrystaller, skigard og tre fra Høgring

18.12.2022

Innsia vant kåringa av "Årets julevindu" for andre år på rad. T.v: Lene Jægersborg i Moelv Handelsstand, Lill D. Larssen i Ringsaker kommune, Lene Bergo på Innsia og Harald Tungevåg fra Mølla Storsenter. (Tekst og foto: Hemefra)
Vinneren av "Året julevindu" er kåret i Moelv. I år, som i fjor, var det byens interiørbutikk som med litt brysomme snøkrystaller, egenbygd skigard og selvhogget tre fra Høgring fristet juryen mest til å ta turen fra utsia til Innsia.

-Vi gitt for litt færre snøfnugg i år, konstaterte en overveldet og glad Lene Bergo hos Innsia, etter at en handelstandsleder og to småfrosne jurymedlemmer troppet opp med kransekake, bobler og et gledelig førjulsbudskap til interiørbutikken i Storgata i Moelv.

Krystallklar vinner – for andre gang

Et redusert snøfnuggantall til tross, i år som i fjor var vinneren krystallklar.

-Det var ingen tvil i år heller. Det er Innsia som for andre gang på rad vinner kåringa av «Årets julevindu» i Moelv, kunngjorde jurymedlem Lill D. Larssen i Ringsaker kommune. Med seg i juryen hadde hun med seg Harald Tungevåg, senterlederen på Mølla Storsenter, som fikk en  fin men kald opplevelse borte fra kjøpesentertilværelsen i Brumunddal.

-Innsia skiller seg ut med sin røde tråd med nostagisk jul. Med et bilde som utgangspunkt har de laget et tøft utemiljø med naturelementer med  skigard og et tre, sier Larssen, og legger til at utstillingen også henger veldig fint sammen med pyntinga i byen ellers. Hennes begeistring suppleres av Tungevåg.

-Julevinduet er ryddig og snøkrystallene på den ellers rene vindusflata bidrar til å gi dybde. Her blir man rett og slett nysgjerring på hva de har, og får lyst til å gå inn, sier Tungevåg.

Skigardsbygging og tre fra Høgring

Butikkdriver Bergo var på ingen måte sikker på seier.

-Dette var utrolig moro. I fjor hadde jeg hjelp med både ideen og utførelse fra en veldig kreativ ansatt. I år har jeg gjort alt selv og det har vært mye tankevirksomhet for å prøve å slå fjoråret. Vi har gått for den samme litt røffe stilen i år også, for det er jo det som er stilen vår, forteller Bergo.

I tillegg til å ha begynt som skigardsbygger, fikk hun også hentet inn et tre fra Høgring før julestemninga satt som den skulle. For å si det sånn, det ligger noen timers jobb bak den fortjente hederen.

-Snøfnuggene på vinduet blir værende så lenge snøen ligger ute, konstaterer en strålende fornøyd Bergo. I fjor var det nemlig et skikkelig strev med å få fjernet de flotte snøkrystallene, som bidar til å sette prikken over ien i vindusutstillinga.

LES OGSÅ: Årets julevindu 2021: Full pott for utsia på Innsia

Her er Moelvs fineste julevindu.

Hederlig omtale til flere

Med en gradestokk som var godt nede på de blå, ble det en «hustrig» rundtur til de i alt 26 sentrumsnære butikkene som ble vurdert i kåringa. Kulda til tross, var det flere ting som varmet for de to jurymedlemmene.

-Det er flere vi gjerne vil gi hederlig omtale, sier Larssen og Tungevåg.

Dulsrud for tradsisjon og julefølelse

Utstillingsvinduet med finstua hos Dulsrud og hvordan de har kombinert juletradisjoner og egne produkter utmerket seg hos juryen.

– Her får vi lyst til å feire jul, mente Larssen og Tungevåg.

HEDERLIG OMTALE: Dulsrud for tradisjoner og festpyntet finstue.

Fix Me hedres for kreativitet

Fix Me sjarmerte juryen med både kreativitet og humor i sin vindusutstilling, som hadde en fin og morsom kobling av jul og tjenestene velværetilbyderen har.

Tungevåg bet seg spesielt merke i beinstillinga, som for ham ga en artig  assosiasjon til firmanavnet.

-Her er det jo noe som trenger å fikses litt på, humrer han lett.

HEDERLIG OMTALE: Fix Me for kreativ og artig julevindu.

Pets Moelv

Pets Moelv hedres som «årets klatrer». De imponerte juryen med en ryddig vindusutstilling, og har lykkes godt med å skape god julestemning til tross for at butikken tilbyr en del hverdagslige produkter, som gnagebein, som ikke nødvendigvis er så julekoselig i seg selv. For andre enn en lykkelig firbeint mottaker da selvsagt.

 

HEDERLIG OMTALE: Pets Moelv som årets klatrer.

Hyggelig velkomst hos blomsterbutikkene

I tilegg ønsker de to jurymedlemmene å hedre begge byens blomsterbutikker Martinsen Blomster og Floriss Moelv for innsatsen med å skpe et hyggelig inngangsparti som skaper fin julestemning.

På sin kalde rundtur til 26 butikker var det mye som varmet for Lill D. Larssen og Harald Tungevåg. Byens to blomsterbutikker Floriss Moelv og Martinsen Blomster får begge hederlig omtale for sin innsats for å skape et julekoselig inngangsparti til butikkene sine.

Få flere til julebyen Moelv

Kåringa av «Årets julevindu» ble startet som et nytt initiativ fra Moelv Handelsstands Forening i fjor.

– Vi ønsker  å motivere butikkene til å gjøre litt mer ut av jula hos seg, i butikkvinduene sine og også litt utenfor butikken. Moelv er jo allerede en fin juleby, og i år er det finere pyntet enn noen gang før. Ved å bidra til gjøre det enda litt koseligere i butikkvinduene håper vi jo at flere tar turen til Moelv, sier handelsstandsleder Lene Jægersborg.

-Kåringen av «Årets julevindu» bidrar til å sette fokus på å skape julestemning hos butikkene. Det var mye mer rødt og fargebruk å se når vi var rundt i butikkene i år enn i fjor, forteller Larssen.

-Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til for at det blir stemningsfullt og fint, sier Tungevåg, og trekker fram en frisørsalong som hadde brukt flere julestjerner til å skape god stemning i sitt julevindu.

-Så enkelt kan det også gjøres, sier Tungevåg.