Pets Moelv flytter og blir dobbelt så store

02.06.2022

Pets Moelv er på flyttefot. I august får de dobbelt så stor plass i Storgata i Moelv. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Etter under to år i drift har jentene i Pets Moelv vokst ut av lokalene sine. Nå er de på flyttefot rett over gata for å bli dobbelt så store. I august blir det nyåpning i lokalene etter "Lunsj på hjørnet".

– Ting har gått over all forventning. Vi trodde jo på dette da vi startet opp, men vi hadde ikke trodd at det skulle gå så veldig bra så fort, sier Catrine Eriksen og Linda Økseter Bøhle hos Pets Moelv. Etter under to år i sving har de allerede vokst ut av lokalene i Storgata 110, hvor de åpnet dyrebutikk 13. august i 2020. Nå er de altså på flyttefot.

– Vi har behov for mer plass. I tillegg vet vi jo at bygget vi er i skal rives etter hvert. Vi var ikke sene om å melde interesse når det ble klart at Lunsj på hjørnet skulle legge ned virksomheten og at lokalene ble ledig. Det var en mulighet for oss til å få større lokaler med en god beliggenhet i Storgata som vi ønsket oss, forteller Eriksen.

Dobbelt så stort

Fra 125 kvadratmeter dobles nå lokalene til 250 kvadratmeter, når de tre dyrebutikkgründerne i Moelv åpner dørene til den nye butikken etter sommeren.

– Når skjer dette?

– Vi har landet på 11. august. Da vil vi ha fest tre dager til ende med nyåpning 11. august til bursdagsfeiring av toårsdagen vår med kake 13. august, fortelles det.

 

 

 

 

 

I de nye lokalene blir det nærmest en egen SPA-avdeling for hund. - I dette rommet blir det hundebad, forteller Catrine Eriksen og Linda Økseter Bøhle, som har venteliste på hundestell til godt ut i juli.

Hundestell har tatt av

Mye har gått på skinner for de tre dyrevennene som bestemte seg for å satse og åpne dyrebutikk i Moelv midt under en pandemi.

Dyrebutikken er på topp ti-lista i prosentvis vekst av de cirka 40 butikkene i Pets-kjeden.

Fra oppstart med butikkdrift og et tilbud om kloklipp for hunder kan man si at dyrebutikkdrifta har ballet på seg med flere oppgaver. De har nå stor etterspørsel etter hverdagsstell av hund, med både klipp av pels, vask og stell.  Noe de vel egentlig ikke hadde tenkt de skulle drive med.

– Siden det viste seg å være et behov tenkte vi at kunne ta inn en hund i uka, men det viser seg at etterspørselen er så stor at vi kunne tatt på oss noe hver dag. Vi har selv måtte sette en begrensning på to til tre hunder i uka, og har nå venteliste til godt ut i juli, forteller Eriksen.

De har hatt kunder som har reist langt for å få stelt pelsen til sine firbeinte venner.

I de nye lokalene vil det provisoriske hundebadet som de har i kjelleren i dag, bli erstatte av et tilrettelagt rom med nytt hundebadekar og bord med hev og senk mulighet, hvor hunder kan få bade og stelle seg.

– Her ser vi for oss at eieren kan bestille vask og klipp hos oss, eller booke tid for selvvask av hunden sin, sier Økseter Bøhle.

Dyrefoto i bakgården

Med i leia av Storgata 99 følger det også med en flott bakgård.

– Hva tenker dere å bruke denne til?

– Jeg har fotoutdanning og er veldig glad i å ta bilder, derfor er dyrefotografering noe vi ønsker å starte med i den fine bakgården som er her, sier Økseter Bøhle.

Dyrebutikkeierene ser også muligheter til å bruke bakgården til lavterskelkurs for hund, som sosialisering og triks.

Lokalene i Storgata 99 har en fin bakgård. - Her vil vi blant annet tilby dyrefotografering, forteller Linda Økseter Bøhle og Catrine Eriksen.

Vurderer nyansettelse

– Ved å flytte til større lokaler er målet selvsagt å kunne gi et enda bedre tilbud til dyreeiere.  Fra før vi startet har vi hatt et ønske å være mer enn en butikk og vi opplever at dette gir veldig god relasjon til kundene våre, sier de to.

Arbeidsmengden gjør at de nå ser på muligheten for å kunne ansette en person til i fast stilling, spesielt med tanke på stell av hunder. De tre driverne har i dag to ekstrahjelper, som er til god hjelp i drifta.

Dyrehotell for smågnagere

I disse dager starter har de også startet med et tilbud om dyrehotell for smågnagere, som et testprosjekt gjennom sommeren.

– Her kan vi ta i mot smågnagere som hamster, rotter og opp til maks kanin eller ilder i størrelse, forteller Eriksen. Og hvor de skal være?

– Det må bli på pauserommet vårt, så da flytter vi ut derfra slik at de kan være der, smiler de to dyrebutikkeierne. Jaqueline Bergsmark på eierlaget, og hun er også hovedeier.