Sport 1 utvider og blir store på Mølla

01.04.2022

Sport 1 og butikksjef Tor Erik "Toro" Svendby gleder seg. Endelig blir det større butikklokaler. (Tekst og foto: Ragnhild Fladsrud)
Sport 1 får endelig oppfylt ønsket om større plass på Mølla. Fra to lokaler i første etasje, venter "høydeopphold" og mange kvadratmeter å boltre seg på.

– I løpet av året skal vi flytte ut fra lokalene vi har i første etasje og samle alt til en ny stor butikk  i 2. etasje, smiler en fornøyd butikksjef Tor Erik «Toro» Svendby hos Sport 1.

Stort behov for mer plass

Sport 1 har i dag butikk i to lokaler på Mølla storsenter. Den vanlige butikken, samt en outletbutikk litt lenger ned i gangen.

– Da vi åpnet outletbutikken for to år siden var planen at den skulle være midlertidig. I stedet har det blitt til at vi bare har fortsatt, siden vi trenger plassen. Alt av klubbklær har vi jo der, da vi ikke har plass til det i butikken her, sier Svendby.

Kjedebutikken Sport 1 har vokst seg store siden oppstarten på kjøpesenteret i Brumunddal for seks og et halvt år siden. Det er lenge siden veggene begynte å presse seg på.

– I to år har har vi hatt et stort ønske og behov for mer plass, sier butikksjefen. Han forteller om en butikkdrift med økende omsetningstall, og en hverdag hvor det er problematisk å få vist fram varene slik man ønsker og utfordringer med generell plassmangel.

Fra 600 til 900 kvadratmeter

I løpet av året blir det slutt på den trangbodde tilværelsen. Mølla skal bygges ut i høyden, og da er det sportsbutikken på senteret som får flytte fra 600 kvadratmeter i to lokaler, til et nytt, lyst og luftig lokale på 900 kvadratmeter i den nye 2. etasjen på senteret.

– Det blir veldig bra, og vi gleder oss til det. Det betyr at vi kan utvide varesortimentet og at vi får vist det fram det vi har på en bedre måte. Vi er en fullsortimentsbutikk og ønsker jo å kunne vise fram mer av alt vi har, og at vi kan satse enda litt mer på friluftsliv, sier Svendby.

Senterleder Harald Tungevåg er godt fornøyd med å få en stor sportsbutikk på senteret.

– Dette blir en superflott butikk for Mølla og Brumunddal. Sport 1 vil får et skikkelig og  etterlengtet løft når butikken bokstavelig talt løftes opp i 2. etasje, sier Tungevåg.

Byggestart i mai

Senterlederlederen gleder seg til å komme i gang med en etterlengte utvidelse av kjøpesenteret som også har hatt behov for mer plass over lengre tid. Det er gårdeier Mølla senter AS, som står for utbyggingen. Selskapet er eid 50/50 av TEMA Eiendom og NAF-gårdene.

– Vi legger opp til byggestart i mai, sier senterlederen, som venter på klarsignal på byggesøknaden fra Ringsaker kommune.

– Selve utbyggingen vil skje på taket i 2. etasje, slik at leietakere og publikum vil merke lite av byggearbeidene i starten. Senteret vil være i drift som vanlig, sier Tungevåg.

Først etter fellesferien starter arbeidet med å få inn ei ny dobbel rulletrapp og en kundeheis fra første etasje. I andre etasje skal det også lages en gangbro fra parkeringshuset over til det nye butikkarealet.

– Vi jobber for å bli ferdige i god tid før julehandelen. Målet er  i starten eller midten av november, slik at alle butikkene også får med seg Black Friday/Black Week, sier senterlederen.

 

Senterleder Harald Tungevåg forteller om et kjøpesenter som nesten holder stand, sammenlignet med fjoråret. (Arkivfoto)

Flere som vil ha mer plass

– Folk har vel kanskje trodd at det skulle komme noe helt nytt til senteret nå. I første omgang vil vi prioritere våre lojale og stabile leietakere som vi har hatt gjennom flere år. Blant disse har vi fem til seks leietakere som har meldt ønske om større areal enn de har i dag, sier Tungevåg.

Dette betyr at det vil bli en del endringer i senterets første etasje etter sommeren og utover høsten. Andre butikker blir der de er, men skal pusse opp.

Mange butikkønsker

Senterlederen har også vært ute i sosiale medier og forespurt publikum om hva de ønsket seg av nye butikker på kjøpesenteret. Engasjementet var stort og Søstrene Grene, Normal, Clas Ohlsson, Rustad og HM havnet på topp 5-lista.

– Våre ønsker vil jo være de samme som kundenes ønsker, så lenge det sammenfaller med den øvrige butikkmiksen vår. Noen av ønskene er plasskrevende butikker som vi ser vil være vanskelig å få til, sier Tungevåg, som støtter behovet for en hobbybutikk spesielt.

– NAF-gårdene som har ansvar for leiekontraktene, er nå i dialog for befaringer med potensielle nye leietakere på senteret, sier Tungevåg.

I første omgang vil det bli to tomme lokaler å fylle når utbygginga er gjort. Det betyr at de nå vil ha lokaler å tilby til butikker de ønsker inn.

– Vi ser også videre mulighet til å legge til rette for ytterligere butikkareal i 2. etasje, men det blir ikke i år. Et annet ønske vi har er å legge til rette for flere og bedre kundetoalettfasiliteter som det er litt dårlig med i dag, sier Tungevåg.